Google+ Het lange afstand probleem

5 april

Posted in Italie | No Comments

Het lange afstand probleem

Hoe kom je in deze verre zuid europeaanse omgeving vanuit de Benelux onder in achtneming van bepaalde voorwaarden voor de (duo-)biker?
Al snel wordt duidelijk dat de afstand via binnenwegen naar bijvoorbeeld Messina op Sicilië van 2.300 km maar amper 100 km “omweg” betekend als men alleen van autosnelwegen gebruik maakt.(zie kaard)
Maar de rijtijd verdubbeld zich naar 40 uren op de motor als men alleen op binnenwegen rijdt en de snelwegen vermijd. Via de snelwegen is men inclusieve rusttijden al gauw minimaal drie reisdagen per persoon kwijt om bijvoorbeeld Sicilië te bereiken.
Deze vakantiedagen kosten in feite ook geld wil men verschillende reismogelijkheden met elkaar eerlijk vergelijken.(zie voetnoot 1)

Gezien de gestelde voorwaarden van duo-bikers zou een combinatiereis met trein & ferryboot een compromis kunnen zijn.
Bij deze zal de dagen van heen- en terugreis als echte vakantiedagen gebruikt worden.
In plaats van 13 “vakantiedagen” ( 6 reis- en 7 vakantiedagen op Sicilië) vind een uitbreiding naar 17 vakantiedagen plaats.
Daarvan zijn er maar twee echte reisdagen op weg naar en van de bikertrein en op de terugweg over de twee eilanden Sardinië en Corsica aan de Tyrrhenische Zee.(zie voetnoot 2) De overige 15 dagen zijn dan echte vakantiedagen en staan voor een individuele invulling ter dispositie.
——————

1) Bij een bovenmodaal jaarinkomen bruto van euro 33.000 kan de nettowaarde van een vakantiedag met circa euro 100 netto waardeert worden. Hetgeen betekend dat met eigen motor de reisdagen voor een heen- en terugreis naar Sicilië twaalf vrije dagen voor twee personen vergen en daarmee een waarde van minimaal euro 1.200 representeren.
2) DeTyrrhenische Zee is in het westen van Italië tussen het vaste land en de eilanden Corsica, Sardinië en Sicilië gelegen. In het noordwesten wordt het door de Ligurische Zee, in het zuiden door de middellandse Zee en in het oosten door de straat van Messina met het Ionische Zee begrenst.

Leave a Reply

Come_In webdesign & bikethebest webproduction
Copyright © 2011 | All rights reserved.