Over de weersomstandigheden in Californie
In feite is de beste reistijd voor zuid Californie mei en september maar in februari wordt het ook al gemiddeld 20 C warm.
Maar in tegenstelling tot de woestijnachtige gebieden zullen in de regio Grand Canyon / Sedona de cactussen rond die tijd nog niet met de bloei beginnen.
Aangezien de voorspellingen voor het weer niet mogelijk zijn voor meer dan een week of zo vooruit zijn moet men zich op weergemiddelden baseren.

De gemiddelde hoge en lage temperaturen en de gemiddelde hoeveelheden regen of sneeuw op de reisdagen of tijdens de reismaand zullen een goed idee van de te verwachten weersomstandigheden geven.

De gemiddelden van de laatste 30 jaar zijn betrouwbaardere weersgidsen dan het weer van het vorig jaar of een paar jaren geleden. Hoewel door de globale verwarming van de aarde tegenwoordig met uitschieters altijd rekening gehouden moet worden.

Behalve dan in de somer zijn de zichten in het gebied rond d Grand Canyon het best. Maar in de winter trekken om de paar dagen koud front gebieden langs. Daarna is de lucht schoon en de koele lucht stroomt de Canyon binnen. Door de verdere opwarming de dagen daarna ontstaat een inversie met warme lucht op d koude. Hetgeen kan de vorming van mist bevorderen of tenminste tot slechte zichten leiden.(bron)

Temp_Verglijking_CA

Grand Canyon, Arizona (temperature in Fahrenheit)

Month

Average high

Average low

Warmest on record

Coldest record

Average precipitation

Average snowfall

JAN.

41

18

68

-22

1.5

15.8

FEB.

45

21

65

-17

1.6

12.6

MARCH

51

25

74

-7

1.4

9.7

De regio tussen Sequoia National Park en de Yosemite NP ontvangt van november tot maart 75% van de neerslag van het jaar. De wegen (zoals Tioga Road (Highway 120 East), Glacier Point Road, Tuolumne Grove Road) zijn dan van wegen de sneeuw gesloten. Vanaf november is tot in de dalen met sneeuw rekening te houden.
In mei en juni zijn de beste tijden voor een bezichtiging van de spectaculaire watervallen.
In september en oktober is de kleur van het woud het mooiste maar de warme tijd van de dag al vrij kort en de nachten echt kool. (bron)

Yosemite National Park, Calif. (temperature in Fahrenheit)

Month

Average high

Average low

Warmest on record

Coldest on record

Average precipitation

Average snowfall

JAN.

47

26

69

7

6.6

16.1

FEB.

55

29

79

10

5.0

12.5

MARCH

59

31

89

10

5.0

16.2

az_grand-canyon_weather az_grand-canyon_weather2 az_grand-canyon_weather3
Fahrenheit_Celsius

To convert a Fahrenheit temperature into Celsius:
 
Tc = (5/9)*(Tf-32)=0.555*(Tf-32)

For example, to convert a Fahrenheit temperature of 98.6F into degrees Celsius, first subtract 32 from the Fahrenheit temperature to get 66.6. Then you multiply 66.6 by five-ninths to get 37C.