FAQ’s: Vragen aan ons

Hartelijk welkom bij BikeTheBest motorreizen, uw internet-reisbemiddelaar met een persoonlijke service op maat door ervaren en hoog gekwalificeerde medewerkers.
Als enige Nederlandse reisbureau bieden wij u online ALLE reisproducten voor zelfguided en guided motorreizen.

 

Voor de samenstelling van motorreis arrangementen bemiddelen wij de reisonderdelen van alle erkende Duitse touroperators (zoals Alltours, DER, FTI, Neckermann, TUI etc.). Naast hotels en motoren leveren wij ook ALLE vliegtickets met vertrek vanaf luchthavens in Duitsland, Nederland en Belgie.

 

 

 

Welke motoren kan ik huren?
 

 

 

In eerste instantie verhuren wij Motoren van Harley Davidson, Honda en BMW inclusief verzekering. De motoren zijn meestal niet ouder dan een half jaar. Omdat dan de motoren nog onder volledige garantie

 

staan kun e als er onverhoopt iets stuk gaat altijd een beroep doen op de dichtstbijzijnde Harley Davidson dealer. De meest uiteenlopende modellen zijn maximaal verzekerd, ook voor schade aan derden (zie website VIP+)

terug

 

 

Waarom zijn motorreizen uit Duitsland goedkoper dan in Nederland of Belgie?
 

 

 

Omdat BikeTheBest onderdeel uitmaakt van een reisagentennetwerk dat voordelig inkoopt en daarom erg veel korting aan de klant kan doorgeven. Bovendien kunnen wij met onze geavanceerde boekingssystemen prijsvergelijkingen voor de reisproducten uitvoren en daarmee altijd de voordelige prijs voor de klant opzoeken. Deze mogelijkheden bestaan op de Nederlandse reismarkt nog nauwelijks.
Het is een feit dat naast de huur van de motor de vlucht het grootste aandeel van het budget uitmaakt. De luchthavens in de grensgebieden zijn niet alleen populair door het uitgebreide vluchtaanbod, maar tevens door de snelle bereikbaarheid, de goede infrastructuur en de gunstige parkeertarieven zijn ze erg aantrekkelijk.

 

Bovendien zijn er meer directe verbindingen zonder vervelende overstaptijden en gelden ook vanaf de Duitse luchthavens veelal flexibelere boekings- mogelijkheden.
Dankzij het toepassen van het Duitse seizoensmodel is het mogelijk om tijdens de Nederlandse vakantietijden in mei en de herfst vanaf Duitse luchthavens te vertrekken tegen laagseizoen of 'tussenseizoen' prijzen.
BikeTheBest beloond vroegboekers door extra kortingen als men binnen een bepaalde periode zijn reis gaat boeken. Meestal is dat voor de zomerseizoen tot einde december.

terug

 

 

Is mijn boeking via BikeTheBest veilig?
 

 

 

U boekt bij een reisbureau dat al bijna 10 jaar bestaat en als zich als onderdeel van een internationaal opererend reisagenten netwerk als een van de grootste aanbieder van motorreizen op de Europese reismarkt gevestigd heeft.

Volgens de Garantiefonds SGR hoeft zich de klant geen zorgen maken over de risico's van een reisproduct van een Duitse touroperators. Hoewel deze niet aangesloten zijn bij de SGR heeft men de risico's op geboekte reizen volgens de SGR afdoende gedekt via Duitse verzekeraars.
Zoals bedoeld in de Wet op de Reisovereenkomst zijn de Duitse touroperator wettelijk verplicht (§§ 651 BGB) zich te verzekeren in geval dat de touroperator niet meer aan haar financiėle verplichtingen kan voldoen.(bron)

Hetzelfde wet is ook van toepassing op de reisproducten van BikeTheBest als onderdeel van Goa-Systems GmbH.

 

Bovendien worden meestal de reisproducten van de grootste Duitse touroperators in de reispakketten van BikeTheBest bemiddeld en zijn dan middels de verstrekte garantiebewijzen dubbel verzekerd.
Bij onze producten behoren Duitse garantiepapieren die vergelijkbaar zijn met die in Nederland gebruikelijke kwaliteits- en zekerheidsbewijzen.
Direct bij boeking en nog voor de aanbetaling ontvangt de Duitse “Sicherungsschein” . U loopt dus geen enkel financieel risico!

U kunt zich ervan overtuigen dat de reisgelden die u BikeTheBest in handen geeft ook volledig tegen insolventie verzekerd zijn. Daarvoor moet u het register van de Duitse touroperators raadplegen. Klik hier!
BikeTheBest is een productlabel van Goa-Systems GmbH (BV). Na intikken van “goa” en daarna door klikken op <details> worden de volledige informaties aan u getoond.

terug

 

 

Hoe kan ik mijn motorreis betalen?
 

 

 

Al voor de boeking bespreken wij met u in ieder geval de betalingswijze. Bijna alle onderdelen van een motorreis kunnen per overschrijving betaald worden. Bij sommige reisonderdelen moet u de reissom niet aan ons, maar direct aan de organisator betalen en deze stuurt u dan een rekening. Hetgeen vanuit U visie nog meer zekerheid geeft. De reissom van alle andere onderdelen van de motorreis kunt u eenvoudig overmaken op onze bankrekening in Nederland of in Duitsland.

 

In sommige gevallen is ook een betaling per creditcard mogelijkof bij korte termijn boekingen zelf vereist.
De onderdelen van de motorreis moet tot 4 weken voor vertrek volledig betaald worden. Na de boeking is doorgaans een aanbetaling van 20% van de reissom gebruikelijk. Tickets voor lijnvluchten moeten afhankelijk van de tariefbepaling en luchtvaartmaatschappij vaak direct na de boeking betaald worden.

terug

 

 

Kan ik speciale wensen kenbaar maken?
 

 

 

Speciale wensen, bijvoorbeeld een bepaalde motortype, hotelkamer, luchthaven, luchtvaart-maatschappij, reisverzekering of andere wensen, zullen wij graag tegemoet komen.

 

Speciale wensen maken deel uit van onze service en de reisovereenkomst, maar als bemiddelaar kunnen wij er geen garanties gegeven. Wel kunnen wij ons met alle middelen inzetten dat de leverancier van het bemiddelde reisproduct aan de afspraken houdt.

terug

 

 

Door welke verzekeringen kan ik mij beschermen?

 

 

Naast een verzekering voor de motor kunt u ook een reis- en annuleringsverzekering bij BikeTheBest afsluiten? Deze zijn vaak zelfs goedkoper en omvatten meer onderwerpen dan in Nederland!
Onze medewerkers zullen al voor het uitbrengen van een offerte u informeren over de mogelijkheden. BikeTheBest heeft zekerheid hoog op zijn vaandel geschreven en

 

bemiddeld altijd verzekeringen van diverse maatschappijen met de beste prijs/prestatie verhouding. Zie hierover de website reisverzekering.
Zo heeft BikeTheBest als eerste op de markt de VIP+ verzekering zonder eigen risico voor de motor geļntroduceerd. Zie hierover ook de speciale website
VIP+ verzekeringen.

terug

 

 

Welke betaalmiddelen zijn in de VS aan te bevelen?
 

 

 

U heeft vier opties: cash, pinnen, creditcard of travellers cheques.
Cash: Briefjes van $ 100 worden bijna nergens geaccepteerd. Met briefjes van $ 50 betalen gaat buiten de grote steden meestal niet). Het beste zijn briefjes van $ 20 of lager.
Pinnen: bij geldautomaten kunt u gewoon dollars trekken. Gemakkelijker kan het niet. Zorg wel dat u een kaart hebt met een cirrus tekentje. Op 200 dollar of meerwerken de automaten meestal.
De meest voorkomende munten zijn cent (penny), stuiver (nickel), dubbeltje (dime) en kwartje (quarter). Voor alles wat enigszins automatisch werkt, zijn kwartjes nodig.

 

Creditcard: Met een VISA- of Mastercard kunt u geld opnemen bij betaalautomaten waarop het cirrus-symbool is aangegeven.
American Express heeft ook een flink aantal betaalautomaten waar u cash kunt opnemen.Ook kunt u aan de balie bij de bank een cash-advance vragen. Maar dan rekent de bank een stevige
fee voor de hulp.

American Express Traveller Cheques: Je kunt gebruiken (bij voorkeur van $ 50). Dit is in de USA ook een algemeen geaccepteerd betaalmiddel (in tegenstelling tot dollarbiljetten van $ 50)

terug

Wat moet ik doen als ik een fout in de reisovereenkomst ontdekt?
 

 

 

Direct na uw boeking ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Controleer uw gegevens zorgvuldig. Wanneer u zich onmiddellijk meldt, kan de fout

 

normaal gesproken zonder problemen gecorrigeerd worden. Wij doen in ieder geval alles om correctiekosten bv. de luchtvaartmaatschappij of de motorverhuurder te vermijden.

terug

 

 

Wat zijn de kosten voor maaltijden en drank?
 

 

 

Algemeen is het ontbijt voor velen niet voldoende om langere tijd zonder verdere snaks rond te komen.

 

Zodanig wordt er meestal nog voor ca. US$ 6 bij besteld wordt. Voor een dinner moeten ca US$10 –20 gerekend worden.

terug

 

 

Welke reispapieren zijn voor de VS nodig?
 

 

 

Nederlanders hebben geen visum nodig voor een bezoek van minder dan 90 dagen aan de VS. Een "nieuw" paspoort is niet nodig, het paspoort moet geldig zijn tot na de reis, niet langer.
Bij vertrek krijgt u van de luchtvaartmaatschappij een groen formulier dat u dient in te vullen. Op basis daarvan krijgt u in de VS een I-94, een verblijfsvergunning. Dat is een I-94 die in uw paspoort wordt geniet en goed is voor drie maanden.
Met uw Belgisch paspoort hebt u geen visum nodig om naar de Verenigde Staten te reizen als u passport een
machineleesbare zone heeft.

 

Foreign Driver's Licenses Motorists may use their own valid driver licenses to drive in the United States. Visitors who intend to rent an automobile in the United States are advised to obtain an International Driving Permit prior to their departure from the Netherlands.
These licenses/permits must be obtained prior to departure for the United States.
In the Netherlands the
A.N.W.B. can issue them.
Voor meer informatir klik hier!

terug

 

 

Kan ik mijn handy in de VS gebruiken?
 

 

 

Het is mogelijk om met een zg. tri-band toestel mobiel te telefoneren als je provider bellen in Amerika ondersteund.
Heb je een dual-band toestel dan gaat dat niet omdat in Europa van het 900/1800 mhz netwerk maar in de VS enkel 1900 mhz gebruikt.
Bellen in de USA en bellen naar Nederland met je mobieltje kan erg duur zijn en bovendien ook nog sterk variėren omdat je in het buitenland bent!
Ook gebeld worden in de USA kost geld. De beller vanuit

 

Nederland of belgie belt en betaald voor zijn netwerk en jij bent degene die alle kosten voor ontvangst van inkomende gesprekken in het buitenland betaalt.
Met uitzondering van bellen via internet, is bellen met een telefoonkaart het meest voordelig. Met uitzondering van bellen via internet, is bellen met een telefoonkaart het meest voordelig. Je kunt bij diverse winkels een telefoonkaart kopen met daarop een bel tegoed, dat je zelf daarna kunt opwaarderen.

terug

 

 

Welke motorkleding is aan te bevelen?
 

 

 

Een Goretexjas en/of kombi is natuurlijk aan te bevelen. Ook wordt een eigen helm aan bevolen omdat je bij de huurhelmen vaak na langer gebruik erachter komt dat hij toch niet zo lekker zit.

 

Trouwens is het in sommige staten van de VS wel en in andere niet verplicht om en helm te dragen. Voor meer informatie klik hier!

terug