Deep Canyon Trail

button8

reisinformatie

button7

prijsinformatie

button0

za_routeMap1

BikeTheBest

Zuidafrika's Garden- & route 62

   15 REISDAGEN              
 12 OVERNACHTINGEN  
12 dagen MOTORHUUR

dag

datum

dag

route

mijl

tijd

hotel

1

 

za

Dag- of nachtvlucht naar Kaapstad

 

 

 

2

 

zo

Rondje in en om Kaapstad

 

 

The St.Georges,3*

3

 

ma

De motor ophalen en een tour naar Cape Hope (250km) - Kaapstad
(Chapmans Peakdrive/Cape Peninsula/(pingu´nkolonie)

73

2,9

The St.Georges,3*

4

 

di

Kaapstad – Via R44 - Hermanus -Gansbaai - L'Agulhas

167

6,0

Windsor hotel,3*

5

 

wo

L’Agulhas – Mosselbaai (420km)

170

5,0

The point hotel,3.5*

6

 

do

Mosselbaai - Knysna 

67

2,0

Knysna Lodge Inn,3.5*

7

 

vr

Kysna –Plettenberg Bay - Tsitsikamma NP- Jeffery Bay- Bloukransbrug –Addo (250km)

194

5,5

De Old Drift Guest Farm

8

 

za

Addo – Karoowoestijn - Cradock - Graaff Reinet (360km)

139

4,0

Obesa Cottages,

9

 

zo

Graaff Reinet – Karoo vlakke - Oudtshoorn (435km).

264

7,5

Country Estate Guest House

10

 

ma

Oudtshoorn – r62 – Montagu (320km)

145

4,0

Mimosa Lodge,4*

11

 

di

Montagu – Franschhoek - Hellshoogte pas - Stellenbosch (270km,passenronde)

103

3,4

D'Ouwe Werf Country Inn, 4*

12

 

wo

Stellenbosch – Cedar Bergen/Citrusdal - Lamberts Bay (240km)

170

4,5

Hotel Lambert's Bay, 3*

13

 

do

Lambert's Bay - West Coast Nationalpark-Langebaan (250km)

164

5,0

The Farmhouse,3*

14

 

vr

Langebaan - Kaapstad, ’s avonds vlucht naar huis

82

2,5

The St.Georges,3*

15

 

za

Aankomst Nederland of elders

 

 

 

 

 

 

extra milage

365

2,4

 

 

totaal

 

vlgs.google maps 2865 km = mijl :

1.736

52,2

12 overnachtingen

 

Statistiek-

gemiddeld mijlen per dag

134

220

gemiddeld km per dag

 

overzicht

gemiddeld rijuren per dag

4,2

7,5

maximale rijuren per dag

 

 

 

+;-afwijking rijuren per dag

1,5

2,0

minimale rijuren per dag

Reisinformatie

Zuidafrika's Gardenroute

 

Naar een bezoek aan Kaapstad en de tafelberg rijden wij de volgende dag via Hout Bay op de Chapman’s Peak Drive naar het Kaap. Van daar gaat het via Simonstown, Fish Hoek, Muizenberg en Somerset West tot de door de waalvang bekend geworden stad Hermanus.
De Gardenroute van Swellendam tot Hermansdorp kort voor Port Elizabeth brengt ons de volgende dagen naar alle bezienswaardigheden zoals Tsitsikamma National Park, het surfer paradijs Jeffries Bay, de historische stad Graaf Reinet met zijn meer als 200 oude gebouwen.
Uiterraad staat ook een bezoek aan een vogel straus farm, in de druipsteen grotten Cango Caves en bij de “Big Five” op het programma. In de wijnbouwplaatsen Robertson, Paarl, Franschhoek en Stellenbosch kunnen wij even uitrusten.
De bergrijders komen in het Cedar gebergte aan hun trekken voordat het door de dalen me citrus en rooibosch plantages in richting Lamberts Bay verder gaat. Langs de kust rijden wij dan naar het West Coast Nationalpark en langs het Blaubergstrand terug naar Kaapstad. Hier hebben wij nog tijd voor een bezoek aan de waterfront of een van de townships voordat op dag 14 terugvliegen.

Za_south-africa

1

ma

Dag- of nachtvlucht naar Kaapstad

 

Vlucht naar Kaapstad.

 

 

 

2

zo

Vrije dag in en rondom Kaapstad

za_KaapstadView

Vandaag is de dag om Kaapstad op eigen houtje te ontdekken. U kunt bij een van de gezellige restaurants iets eten, souvenirtjes kopen of een van de andere activiteiten die Kaapstad te bieden heeft bezoeken zoals Lions Head, Signal Hill en Kasteel de Goede Hoop.
Lions Head ligt tussen het stadscentrum en de aan de Atlantische kust gelegen wijken Sea Point en Camps Bay. De berg is 670 m hoog en biedt uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan. Je kijkt uit op de haven, the 12 Apostles, Camps Bay, de Tafelberg, Devils Peak, Signal Hill en de Cape Flats. De beste tijd is tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Het is een behoorlijke klim maar zeker de moeite waard. De auto kan op de Signal Hill Road geparkeerd worden.
Op Signal Hill wordt dagelijks om 12.00 uur een oud kanon uit 1890 (noon gun) afgeschoten. Oorspronkelijk was dit kanon bedoeld voor de verdediging van de haven. Het wordt elke dag geladen met 1,5 kg buskruit.
Kasteel de Goede Hoop is ook de moeite waard om te bezoeken. Toen in 1652 Jan van Riebeeck aan land ging werd een VOC fort van hout en leem gebouwd. Tussen 1666 en 1679 is het vervangen door dit kasteel dat ook door de VOC is gebouwd. Het is het oudste gebouw van Zuid-Afrika. In het kasteel vindt je een militair museum, een collectie kunst en meubels uit de VOC tijd, funderingen van een bakkerij en zwembad (ontdekt tijdens restauratie van het kasteel), restaurant, balzaal, martelkamer en de kerker.

 

 

3

ma

De motor ophalen en een tour naar Cape Hope (250km) -
Kaapstad.(Chapmans Peakdrive/Cape Peninsula/(pingu´nkolonie)

Deze dag wordt de motor gehaald en wordt direct een tour naar Cape Hope gedaan. Cape hope is een van de bekendste plekken van Zuid-Afrika. Vervolgens wordt door de Chapmans Peakdrive naar het Kaap gereden.
De Chapmans Peak Drive is een toeristische route tussen Houtbay en Noordhoek en officieel geopend in 1922. gebouwd is deze weg door Italiaanse gevangenen.Tijdens de rit kijk je uit op de Atlantische Oceaan. Deze (tol)weg is beroemd vanwege de indrukwekkende kliffen. Het loopt helemaal boven langs de kust, is 9 km lang en heeft 114 bochten. Onderweg is boven op een 160 m hoge klif, die loodrecht uit zee oprijst, een uitkijkplatform aangelegd. Op de top van de berg (592 m) heb je een zicht van 360 graden. Wanneer het slecht weer is of als er werkzaamheden plaatsvinden, is de weg gesloten. Van tevoren informeren is dan ook zinvol.In het jaar 2000 zijn 30 procent van de weg door modderlawines vernield. Tot 2003 heeft men voor 20 miljoen Euro een 155 Meter lange lawinetunnel en 4 Kilometer vangnetten uit Zwitserland en met 10.000 ton asfalt weer hersteld. Maar ongezien de ‘extensive restoration and fortification” is steenslag nog steeds aan de orde van de dag. Ook in 2008 is de drive weer eens voor maanden gesloten geweest. De scherpe bochten en afleiding door de spectaculaire zicht leiden ieder jaar opnieuw tot een aantal ongelukken.

 

 

4

di

.Kaapstad – Via R44 - Hermanus -Gansbaai - L'Agulhas

za_HermanusView

Dinsdag wordt uit Kaapstad vertrokken en gaat de reis verder naar Hermanus , de Gansbaai en L’Agulhas. De R44 , een goede en makkelijk bereidbare weg, komt uit in L’Agulhas. L’Agulhas is het zuidelijkste punt van Afrika, hier stromen officieel de Indische en de Atlantische oceaan samen.
Hermanus is een plek die bekend is geworden als de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Hier worden dan ook vaak walvissen gezien. In het dorpje Gansbaai worden niet alleen maar walvissen gezien, maar ook witte haaien. Er kan hier zelfs in een kooi het water in om dat witte haaien beter te zien.

 

 

5

wo

L’Agulhas – Mosselbaai (420km)

za_MosselbaiKanaal

Vandaag wordt de weg tussen L’Agulhas en Mosselbaai afgelegd. De kust is heel groen door vele bomen en planten. In de mosselbaai kan men brieven in de postboom doen, die er al honderden jaren staat. Het plaatsje dankt haar naam aan Cornelis de Houtman, een Hollandse handelsman, die hier een heleboel mossels vond.

 

 

6

do

Mosselbaai - Knysna 

za_KynsnaView

Donderdag wordt weer uit Mosselbaai vertrokken naar Knysna. Knysna staat vooral bekend om de verschillende vogelsoorten die er te zien zijn. Het is van een klein dorp uitgegroeid tot een drukkere stad met veel hotels, winkels, kleurrijke markten, live muziek en entertainment.

 

 

7

vr

Knysna –Plettenberg Bay - Tsitsikamma NP- Jeffrey Bay- Bloukransbrug –Addo (250km)

Vandaag staat de route van Knysna naar Addo op de planning. Eerst passeert men Plettenberg Bay, waarna verder gereden wordt naarr het prachtige Tsitsikamma National Park. Hier kan genoten worden van de natuur en de dieren in de omgeving. Vervolgens staat Jeffrey’s Bay op de planning, de plek om te surfen, met enorm hoge golven.
Daarna is er nog de Bloukransbrug, de hoogste span-boogbrug van de wereld. Dit is ook de hoogste bungee jump brug ter wereld. Hij is 216 meter hoog en de totale lengte is 451 meter. Tot slot is Addo de eindbestemming die dag.

 

 

8

za

Addo – Karoowoestijn - Cradock - Graaff Reinet (360km)

za_GraaffReinetView

De 8ste dag van de reis is het vertrek uit Addo en het verdergaan door de Karoowoestijn naar Cradock en dan weer verder naar Graaff Reinet. Het centrum van Graaff Reinet is prachtig om te zien, er staan vele Kaaphollandse huizen. Er zijn 200 van deze huizen als monument benoemd.

 

 

9

zo

Graaff Reinet – Karoo vlakke - Oudtshoorn (435km)

Vandaag staat de route naar Oudtshoorn, een relatief kleine plaats in Zuid-Afrika, maar wereldberoemd om zijn struisvogels. Zuid-Afrika heeft 290.000 struisvogels en meer dan 1100 struisvogelfarms. Op een van deze vele ‘farms’, kan er een rondleiding gedaan worden en komt men van alles te weten over deze enorme vogels.
Ook zijn er in Oudtshoorn de druipsteen grotten Cango Caves, deze gigantische ondergrondse grotten zijn 25 miljoen jaar oud. Ze herbergen 's werelds grootste stalagmietenformaties en eindeloze gangenstelsels.

 

 

10

ma

Oudtshoorn – r62 – Montagu (320km)                                 ROUTE 62 KAART

De 10de dag staat de reis naar Montagu op het schema. De Route 62 is de langste wijnroute van de wereld. De landschappen waar de R62 langskomt variŰren heel erg. De totale lengte van de route is 850 kilometer.

 

 

11

di

Montagu – Franschhoek - Hellshoogte pas - Stellenbosch (270km). (passenronde)

De tweede dinsdag eindiget in Stellenbosch, maar daar voor zijn er nog verschillende andere mooie wijnbouwplaatsen van Zuid-Afrika, zoals Robertson, Paarl en Franschhoek, alle drie prachtige plaatsjes, waar genoten kan worden van de natuurlijke omgeving.
In die plaatsen kan even tot rust gekomen worden. Stellenbosch staat als laatste op het programma, de op een na oudste stad en het centrum van de wijnindustrie van Zuid-Afrika. In 1679 ontdekte Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop een stukje land langs de oevers van de Eerste Rivier. Dat jaar nog vestigde ene aantal mensen zich op die plek, 'Van der Stel se bosch'.  Nu vier eeuwen later ligt deze stad Stellenbosch in het hartje van de Western Cape wijnvelden.

 

 

12

wo

Stellenbosch – Cedar Bergen/Citrusdal - Lamberts Bay (240km)

Ceres liegt maar 57 km ten noord oosten van Paarl en wordt door een nauw daal via de R303 bereikt ter hoogte van een pass bereikt. Tijdens deze rit kan men van de fantastische uitzichten op de Hexriverbergen en de fruitteelt genieten . Ceres bestaat ziens 1849 en is naar de zus van Jupiter, de Romeinse godin van de landbouw en vruchtbaarheid genoemd.
Verder gaat het op de R 303 richting oosten naar Prince Alfred Hamlet en daarna over de 1.018 Meter hoge Gydo Pass. Naar 7 km wordt de "Op die Berg" en het Swartruggens-plateau bereikt. Achter de Gydo Pass is een weg naar de bekennde Kagga Kamma Naturreservat met zijn Buschmann-Lodge. Daarna gaat het verder via Bella Vista en dan over de Middelberg Pass naar het Citrusdal. Onderweg ziet men overall fruitplantages en fruit verwerkende industrieŰn.
De kleine stad Citrusdal liegt aan de foot van het Cederbergte op 275 m hogte en is 180 km van Kaapstad en 112 km van Lamberts Bay verwijdert. Deze plaats is pas in 1916 in het vruchtbare Olifants River Valley gesticht dat tot het drie grote fruitteeltgebieden van Zuidafrika behoort.Vlakbij de plaats zijn warme bronnen. Ooit leven hier vele olifanten aan die alleen nog de naam Olifants River herinnert. Tussen Citrusdal en Clanwilliam is de Cedarberg Wilderness Area gelegen.
Van de kruising bij Clanwilliam zijn het nog ca. 50 km tot Lamberts Bay. Dit havenstadje liegt op een afstand van 270 km van Kaapstad en is bekend om zijn lekkere Rock Lobster. In grote Open Air Restaurants worden die langs de hele West Coast serveert. In het baai heeft de enig zeeslag in de buren oorlog plaats gevonden. De fabriek voor het inblikken van de visvangst maakt het stadsbeeld voor de toerisme niet mooier maar is economisch gezien en noodzaak voor de mensen.
Hier is Bird Island (Vogeleiland) waar massa’s vogels te zien zijn. In de haven van Lambert’s Bay worden iedere dag vele kreeften aangevoerd.

 

 

13

do

Lambert's Bay - West Coast Nationalpark-Langebaan (250km)

za_LangebaanMap

De 13de dag staat in het teken van het West Coast Nationalpark. Het West Coast N.P. is een moerasgebied van 20.000 ha en daarom een ideaal leefgebied voor waad- en zeevogels. Hier overwinteren ook veel trekvogels die van Europa komen. Op de vier kleine ge´soleerde eilandjes broeden duizenden zeevogels. Het park beschermt het grootste moerasgebied van de westkust.
 Op Schaapen Island, in de lagune, leeft de grootste kolonie Kelp meeuwen van Zuid-Afrika. Bij Kraalbaai zijn "Eve's footprints" ontdekt, die ca. 117.000 jaar oud zijn. Ook zijn er vele plantsoorten en andere diersoorten te zien. Na het park wordt doorgereden naar Langebaan.

 

 

14

vr

Langebaan - Kaapstad, ’s avonds vlucht naar huis

za_kaapstadHaven

Vandaag komt men langs Blaubergstrand wanneer naar Kaapstad gereden wordt. Vanaf dit strand is de Tafelberg goed te zien. Kaapstad isde eindbestemming van de reis. Er kan dan nog een bezoek aan het waterfront gebracht worden, een mooie haven met een aantal restaurantjes en cafÚs, of aan een township, een plek waar vroeger de bevolking naar toe verbannen is toen de blanken het gebied over namen. ’s Avonds vertrekt het vliegtuig naar huis.

 

 

15

za

Aankomst Nederland of elders.

 

a_button8_1

prijsinformatie

Zuidafrika's Garden- & route 62

 24/12/12

 prijzen in € per persoon voor 2.865 km

Harley-Categorie

Personen

Verblijf  Motor

Heritage Softail

Electra Glide

Sportster

Harley-Davidson®

2

2-pk + 1 Harley*

1.099

1.278

 937

1

1-pk + 1 Harley

2.099

2.278

1.937

2

2-pk + 2 Harley*

1.749

1.918

1.577

Extra km boven vrije km voor 3 Rand ( € 0,23 ) per km

 Incl. Motorverzekering met eigen risico
 van Rand 10.000 (€770) per ongeluk

  • In de tabel aangegeven prijzen zijn inclusief alle belastingen. Als deze tussentijds verhoogd worden moeten wij deze aan U doorberekenen.
  • Wat wel of niet in de prijzen inbegrepen is dat vindt u in rijzentabel en onder de button <reisvoorwaarden>.
  • De prijzen voor motorhuur- en accommodatie zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid berekend.
    Indien de accommodaties zijn volgeboekt zal een gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.
  • In hotels gelden hogere prijzen tijdens feestdagen, speciale evenementen of bepalde weekdagen. Mocht uw verblijf in een dergelijke periode vallen, zal de prijs u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
  • Bij de prijsbepaling van de motorhuur is er rekening gehouden met de seizoenprijzen.
    Eventuele op korte termijn door de verhuurder voorgenomen prijsverhogingen of speciale kortingen zullen u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
a_button8_1