Deep Canyon Trail

button8

reisinformatie

button7

prijsinformatie

button0

OostVs&CanadaMap

Wetenswaardig
over het
weer

Oostkust VS & Canadian Maritimes met Canadese metropolen   23/22/21

 

 

Oostkust VS

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

1.

 

Aankomst Washington D.C.

 

 

 

2.

 

Washington – New York

225

4.2

 

3.

 

New York – Boston

215

4.0

 

4.

 

Boston – Bar Harbor

270

5.8

Incl. Acadia National Park

Subtotaal

635

13,1

 

Funday Costal Drive & Nova Scotia

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

5.

 

Bar Harbor – St.John

180

5.0

 

6.

 

St. John – Hopewell Cape

120

3.0

Fundy Costal Drive

7.

 

Hopewell Cape – Halifax

190

3.5

 

8.

 

Halifax – Peggy’s Cove – Annapolis Royal- Kejimkujik Scenic Dr - Lunenburg

255

6.51

Lighthouseroute, Digby ferry

9.

 

Lunenburg – Yarmouth - Digby

205

4.0

 

10.

 

St.J.–Fredericton-Rivere-d.L.

315

5.7

River Valley Scenic Drive

Subtotaal

1407

29,0

 

Oost Canada’s steden

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

11.

 

Rivere-du-loup – Quebec

130

2.3

 

12.

 

Quebec City – Montreal 

160

2.8

 

13.

 

Montreal – Ottawa

125

2.1

 

14.

 

Ottawa – Toronto

280

4.7

 

Subtotaal

785

13,1

 

Niagara ‘s & Pennsylvania

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

15.

 

Toronto – Niagara Falls – Seaway Trail - Rochester

100

3.0

 

16.

 

Rochester - Buffalo

105

3.0

 

17.

 

Buffalo – Amish - Allegheny – Kinzo Bridge - Saint Marys

190

5.6

 

18.

 

Saint Marys - Harrisburg

170

5.3

 

19.

 

Harrisburg - Hershey - Amish Countryside - Lancaster - Gettysburg

205

5.9

 

20.

 

Gettysburg - Washington

170

5.2

 

21.

 

Washington

100

3.0

 

22.

 

Washington terugreis

 

 

terugvlucht

Subtotaal

895

25,8

 

Totaal Oostkust VS & Canadian Maritimes
       met Canadese metropolen

3722

81,01

 

Reisinformatie

Oostkust VS & Canadian Maritimes met Canadese metropolen   23/22/21

In 21 dagen op de motor verkend men in vier etappes het oostelijke kustgebied van de VS, gedeeltes van het Maritieme Canada en de vier grote steden van oost Canada.
De Oostkust van de VS: Er wordt vanuit Washington DC naar New York vertrokken via de Chesapeake Byway en de Brandywine Valley Scenic Byway. De Merritt Parkway gaat door één van de meest mooie landschappelijke routes en welvarende omgevingen van de VS. De State Route 169 scenic byway gaat door drie verschillende landschappen zoals bijvoorbeeld Connecticut met zijn vele architectonische verrassingen waaronder ook het bekende Woodstock. Vanuit Boston wordt de route langs de kustlijn van de staten Massachusets, Newhampshire en Maine met het schitterende 'Acadia National Park gevolgd.
Funday Costal Drive & Nova Scotia: In Oost Canada begint de culturele en historische ontdekkingstocht in de mooie provincie New Brunswick op de Schoodic Scenic Byway en de Fundy Coastal Drive langs het natuurwonder van de trechtervormige Funday Bay. De „Reversing Falls“ bij St.John , de rode rotsen van Hopewell Cape en de magnetische heuvel bij Moncton zijn verdere highlights op de weg naar Halifax op het schiereiland van Nova Scotia. Nadat de kuststreken van het zogenaamde Maritieme Canada en het binnenland van Nova Scotia verkend zijn wordt mbv de veerboot weer St.John bereikt. Langs de oevers van de Saint John rivier gaat het over de River Valley Scenic Drive via Fredericton naar Rivière-du-Loup aan de St. Laurent rivier.

Oost Canada’s steden: Daarna volgen de levendige Frans-Canadese stad Québec, het bruisende Montréal, Ottawa en Toronto.
Pennsylvania: Bij het indrukwekkende natuurwonder de Niagara watervallen eindigt het Canadese deel van de rondreis en begint op een stuk Great Lakes Seaway Trail de verkenning van de omgeving van de Grote Meren in de staten New York en Pennsylvania. De route raakt The Allegheny National Forest, het hart van Pennsylvania's olie en gas region waar de eerste olie ter wereld gewonnen is.
Na de aaneenschakeling van bergen en heuvels van de Pennsylvania wilds, de Alleghenies wordt Dutch country bereikt. Op deze historische weg kan het beroemde restant van de Kinzu Bridge, de hoofdstad Harrisburg, de chocolate stad Hershey en het Amish Centrum Lancaster bezocht worden. Door hun cultuurlandschap gaat een interessante rit over de talloze oude Coverd Bridges in de richting van York. Hier assembleren ca. 3000 arbeiders verschillende types Harley motoren.
Na een rondleiding volgt een bezichtiging van het grootste battlefield-bedevaartsoord van de VS. Op een rondrit in Gettysburg kunnen de plaatsen van de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog bezocht worden. Voor de bezienswaardigheden van Washington DC blijven nog enkele uren over.
Een ingekorte versie van 14 motordagen via Portland - Quebec City (zonder Nova Scotia) is op aanvraag mogelijk.

 

 

1. Aankomst Washington D.C.

 

Aankomst en transfer naar het hotel in eigen regie. Als er nog tijd en voldoende energie is een kort bezoek aan de huidige hoofdstad Washington. De grote bekende monumenten zijn de obelisk van Washington, de rotunda van Jefferson, de Reflection Mirror met het Lincoln Memorial, Vietnam Memorial en diverse musea. Op de laatste dag van de reis kan er nog voldoende aandacht aan deze bezienswaardigheden besteed worden.

 

2. Washington – New York

oca_chesapeake

Op tijd overname van de motor en cruise naar Newark/New Jersey Chesapeake Land is Klein-Amerika op zijn best! De Chesapeake Bay biedt een verscheidenheid van natuur, geschiedenis, landschappen, werken en schitterende uitzichten op de zijrivieren en Chesapeake Bay.
Begin in 1608 begon Captain John Smith zijn reis om de baai in kaart te brengen. Gebaseerd op zijn kaart uit 1612 is in 1631, William Claiborne een trading post op Kent Island opgericht.
De Chesapeake Bay is langs de Atlantische Fly-Way gelegen en biedt rust- en winterplaatsen voor trek- en watervogels.
Verworven met de Baai is de geschiedenis van de piraten. In Georgetown speelt het verhaal van de legendarische piraten schoonheid Kitty Knight. Chestertown kan men door een historisch huis en tuin tour ontdekken.
Klik hier voor overzichtskaart

De glooiende heuvels van het Brandywine Valley landschap hebben gestalte gekregen door de dynastie van de familie du Pont. De Brandywine Valley Scenic Byway gaat door een ongeëvenaarde concentratie van historische sites, prachtige landgoederen en tuinen en een aantal educatieve musea.
De byway begint in downtown Wilmington op de Rodney Square, de thuishaven van de Cesar Rodney Overzichtskaart. Zijn standbeeld en de luxe huizen zoals het Hotel du Pont en de Pont du Theatre kunnen door de bezoekers verkend worden.
In de omgeving van Wilmington zijn een aantal grote landgoederen, elegante herenhuizen en bloeiende tuinen,zoals Nemours, Winterthur en Longwood.
Nemours brags is een gewijzigde Louis XVI Frans kasteel, terwijl Winterthur's Enchanted Woods een sprookjesachtige tuin is. Longwood Gardens net over de grens van Delaware / Pennsylvania omvat meer dan 1000 hectare binnen en buiten tuinen, fonteinen en meer dan 11.000 verschillende soorten planten.
De werken van Brandywine kunstenaars zijn in veel van de musea en instellingen langs de byway te vinden. De bekendste zijn het Brandywine River museum Overzichtskaart en de Delaware Art.

Tijd is er om het bekendste bezienswaardigheid van New York te bezoeken, het Vrijheidsbeeld. Verder is er onzettend veel te zien zoals de indrukwekkende architectuur van de stad. De Flatiron, Chrysler, Waldorf Astoria, Lipstick en Empire State Buildings zijn slechts een paar voorbeelden van de vele knappe staaltjes architectuur.
Central Park is het bekendste park van New York en misschien ook wel van Amerika. Times Square is de naam van een plein waar Broadway de 42e straat kruist.
Naast musea en Greenage Village nodigen ook de bekendste warenhuizen Macy’s, Bergdorf Goodmann, Loomingdales, Saks Fifth Avenue en natuurlijk Tiffany’s tot winkelen uit. De bekendste winkelstraten in New York zijn 5th Avenue, 57th Street, Madison Avenue en Springstreet Soho.

oca_wilmington

oca_NewYorkView

 

 

3. New York – Boston

oca_merrittParkway

De Merritt Parkway snelweg is één van de meest landschappelijk mooie routes van de Verenigde Staten, elke brug over de Merritt Parkway heeft een unieke bouwstijl, zodat geen enkele brug over de Parkway op elkaar lijkt. Alleen personenauto's zijn toegestaan op de snelweg.
De snelweg begint in Greenwich waar veel financiële instellingen zitten die Manhattan verlaten hebben. Het is één van de welvarendste steden in de Verenigde Staten.
De Merritt Parkway is wellicht één van de meest groene snelwegen van de agglomeratie New York, met zelfs bomen in de smalle middenberm. Sinds de bouw in de jaren 30 en 40 is de weg grotendeels hetzelfde gebleven. Overzichtskaart

Er is veel veranderd in de loop der jaren op de Connecticut State Route 169 scenic byway., maar de geschiedenis en tradities van het gebied zijn nog steeds een groot deel van het leven van de mensen die behoren tot de gemeenschappen van New England. Elk van deze drie verschillende landschappen heeft unieke kenmerken.
Men reist door een gebied dat opgesplitst is in drie specifieke soorten landschap. Neem de gelegenheid om ervaringen bij een aantal van de bezienswaardigheden langs dit historische traject op te doen.

 In het zuiden is het pittoreske Quinebaug River bottomlands te zien. Dan volgt een deel van de Outwash Plains en verder ten noorden van Canterbury liggen de IJstijd Till hooglanden. Vanaf hier daalt de weg terug in de bottomlands van Blackwell Brook. Iets ten noorden van Brooklyn begint de weg in de Glacial Till hooglanden te klimmen.
Ontdek de mooie kerken in Pomfret die dateren uit de jaren 1800. Of ontdek in de Bowen House Museum in Woodstock hoe het leven voor een welvarende familie in het midden van de 19de eeuw was. Of ga gewoon een aantal van de steden opzoeken en de verschillen van hun architectuur en goed onderhouden parken beproeven.
De route gaat door Lissabon, waar het gevoel voor een vroeg-Amerikaanse gemeenschap nog steeds evident is.
Ontdek Canterbury, Connecticut, waar de interpretatie van de Georgische architectuur is prominent aanwezig. Of in Pomfret vroeger bekend als "het andere Newport" door zijn sterke toestroom van rijke zomer vakantiegangers. Ten slotte Woodstock met zijn vele architectonische verrassingen.

Op de weg naar Boston wordt een stop Newport op Rhode Island aanbevoelen. Eens weer op eigen benen staan en op een wandeling naar de mooie oude herrenhuizen kijken. De wieg van de vrijheid Boston is de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Het wordt ook beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten en dat is overal te zien.

 

 

4. Boston – Bar Harbor

Vanuit Boston volgt u langs de kustlijn van de staten Massachusets, Newhampshire en Maine. Wie er geweest is, kan dat beamen. Maine, de meest noordoostelijke staat van de USA, heeft meer dan 2000 meren, 5000 rivieren (-tjes) en een grillige kustlijn van zo'n 5.500 km. Ongeveer 90 % van Maine is bebost, hoewel het niet meer het originele oerwoud is. Dat werd tot eind 19e eeuw massaal gekapt voor de papierindustrie en de scheepsbouw. 
Via Portland gaat het naar het noorden, naar het schitterende 'Acadia National Park' ofwel Mount Desert Island. Het is hier buitengewoon mooi en het is het op één na drukst bezochte park in de VS. Ga niet in de herfst of de nazomer, want dan is het er erg druk, in de rest van het jaar is het net erg rustig. U kunt vanaf de 'Cadillac Mountain' met zijn 466 meter hoogte de omgeving en de Funday Bay overzien. Fantastisch!!
Acadia Byway
Een reis naar "Down-East" laat je een onvergetelijke ervaring doen die je niet snel zal vergeten. Een reis in de Acadia regio van de staat Maine is een unieke belevenis van een combinatie van landschap, cultuur en levensstijl. De Acadia National Park heeft ongeveer vijftig kilometer wegen van de klassieke "gebroken natuursteen" en 17 unieke stenen bruggen die tussen 1913 en 1940 gebouwd werden.
Beroemd om zijn parken, wandelpaden en de bergen is de Acadia Byway een speeltuin voor de liefhebbers van de natuur en diverse wilde dieren. De cultuur van het gebied is sterk beïnvloed door de commerciële visserij-industrie en de gastvrijheid van kleine steden. Maar dat is dan ook het enige kenmerk dat de verschillende dorpen met elkaar gemeen hebben.
Elke gemeente biedt iets anders. Stop in Bar Harbor voor schaal- en schelpdieren. De gemeente van Posh Seal Harbor offreert een aantal hippe galeries en exclusieve winkels.
Archeologisch bewijs toont tekenen van Wabanaki Indiase cultuur die teruggaan tot 6000 jaar geleden. Bezoek downtown Bar Harbor's Abbe Museum en de twee locaties in het Acadia National Park. Het Visitor Center geeft meer informatie over de relieken en details van de geschiedenis van deze regio.
Bar Harbor is een leuk plaatsje, ook wat voor wie 'wat meer te besteden heeft'. Van hieruit kun je walvistochten doen of op een boot van de zonsondergang genieten en gezellig inkopen. Soms kun je zelfs de 'Queen Elisabeth II' zien aanmeren.
Vooral de kustlijn van dit 'Acadia National Park' is erg mooi en afwisselend. Klippen, een voor hier uniek zandstrand en de 'Thunder Hole', waarbij hoge golven met donderend geweld in een rotskloof uiteenspatten.
Oversteek naar Nova Scotia
Van Bar Harbor kun je met een supersnelle 55 miles per hour catamaran-veerboot, de 'Catferry' in 2 uur 45 minuten naar Yarmouth op Nova Scotia in Canada overvaren.
Nova Scotia is een schiereiland, met een bijzonder interessante kustlijn  van wel 2.500 km. Vooral de kleine havenstadjes, baaien en hoogveengebieden zijn de moeite waard.
Voor een bestuurder en zijn motor betaald men de prijsvan ca. € 100 zonder gebruik te maken van een korting door een AAA member card. Er wordt in juli en augustus s’ ochtends om 8 uur van maandag tot woensdag gevaren. (Attentie timing!)

oca_ArcadiaNP

oca_TheCat

 

 

Funday Costal Drive & Nova Scotia

Oca_FundyBayDrive1

In Oost Canada gaat u op een culturele en historische ontdekkingstocht. U reist door de mooie provincies New Brunswick, Nova Scotia, Québec en Ontario. Ottawa, de hoofdstad van Canada, en de bruisende steden Toronto en Montréal zijn een bezoek meer dan waard. U zult genieten van de levendige Frans-Canadese stad Québec en de pittoreske dorpjes, waar de Schotse, Franse, Indiaanse of Acadische afkomst nog hoog in ere gehouden wordt
In de wild- en natuurparken, zoals het Acadia National Park en de Fundy NP of de Keijmkujik National Park op Nova Scotia, kunt u misschien beren, elanden of wolven tegen komen.
Tijdens de oversteek door het beroemde Funday Bay naar Nova Scotia kunt u de walvissen en zadelrobben observeren. Maar ook tijdens de tocht langs de adembenemende kusten zijn er zeker voldoende kansen voor het wale watching. In dit woeste landschap van rivieren, meren, bergen en ongerepte wouden kunt u uitstapjes maken naar historische 19e eeuwse plaatsjes en natuurwonderen, zoals de indrukwekkende Niagara watervallen

 

 

5. Bar Harbor – St.John Incl. Acadia National Park

Uw bezoek aan Schoodic Scenic Byway brengt u naar een plek die een tijd vaak vergeten is in de natie; waar lobstering en de visserij nog steeds een groot deel van de economie bepaalt en iedere aanlegplaats voorzien is van een drukke en actieve haven. Bezoek de traditionele visserij dorpjes zoals Winter Harbor of doe een rondleiding door de historische vuurtorens als u de geschiedenis van de Schoodic Peninsula wilt verkennen.
Als u op reis gaat op de byway, stop ten westen in Gouldsboro, de eerste nederzetting in de grotere Gouldsboro gemeente. Opgericht in 1764, kenmerkt de gemeenschap historische architectuur en heeft het een verleden dat teruggaat tot de geboorte van de natie. Bezoek de West Village Gouldsboro Bibliotheek, een boerderijtje dat dateert uit 1907 dat het lijkt alsof het recht uit de fantasie van een roman kwam. Winter Harbor heeft ook haar deel van historische gebouwen. Neem een rondleiding door de Channing kapel en bewonder het strand en gedetailleerde glas-in-lood portretten. Gebouwd door een dealer diende het gebouw oorspronkelijk als Unitarische kerk.
Ook zijn er veel vuurtorens doorheen het landschap langs Schoodic Scenic Byway. Veel van deze structuren bogen op de geschiedenis en dit geeft u een kans een stap terug te doen en te denken zoals men deed in vroege Amerikaanse zeevaart.

Van Acadia NP gaat de reis verder langs de kustlijn naar de grens tussen de VS en Canada. In de staat New Brunswick wordt de route de Fundy Coastal Drive genoemd. Zijn mooiste gedeelte komt achter Saint John.
De Baai van Fundy is 290 kilometer (180 mijl) in lengte. De monding van de baai van Fundy is 100 km (62 mijl) breed en tussen de 120 en 215 meter diep. Het is een diepe, rechte zijdige, ietwat trechtervormige baai die zich in haar noordoostelijk gedeelte in twee smalle baaien, Chignecto Bay en de Minas Basin, splitst.
De hoogste getijden op Aarde, tot 17 meter (56 feet), doen zich in het oostelijke uiteinde van de baai van Fundy voor. Als je mazzel hebt en het is springtij (rond 27 maart en 27 september) zijn het bijna 17 meter.
Tweemaal per dag stromen op een gemiddeld getij meer dan honderd miljard kg water in en uit de baai. Deze enorme energie wordt op Nova Scotia bij het plaatsje Annapolis in een moderne getijdenfabriek sinds 1984 gebruikt om 4.500 woningen met elektriciteit te voorzien. De Middellandse Zee gaat slechts 40 cm op en neer, maar bij het Franse Mont St. Michel is er een niveauverschil van 14 m en komt het water met een snelheid van 5 mijl per uur opzetten. (info over getij)

Om van het natuur showspel op de verschillende plaatsen langs de kust van de Funday Bay maximaal te kunnen genieten, raadpleegt men het best een tidal predictionwebsite.
Saint John is een gezellige havenstad. Het heeft vele oude pakhuizen en een bijzonder kleurrijke overdekte markt. Het New Brunswick Museum is beslist een bezoek waard. Ook bevindt zich hier de natuurattractie ‘Reversing Falls’.

Net zo als in Bar Harbor kan men vanuit St.John per veerboot naar Nova Scotia oversteken. Weliswaar minder spectaculair dan met een klassieke veerboot maar daarom kan het tweemaal per dag. Zo blijft voldoende tijd om uit te stippelen of men op de heen- en/of terugweg de ‘Reversing Falls’ het beste bezoekt.

Saint John „Reversing Falls“
Twee keer per dag schuift de vloed van de Funday Bay het water van de Saint John Rivers terug. Dit Fenomenen ontstaat door de trechtervormige Fundy Bay en de fasen van de maand. Tijdens de ebbe loopt de 450 mijl lange Saint John River door een enge ravijn in de Bay. Vlak bij de Fallsview Park veroorzaakt een 36 foot diep rif onder water een aantal draaikolken. De stijgende vloed brengt de rivier voor 20 minuten compleet tot stilstand. Tijdens deze periode, „slack tide“ genoemd (add 3 hours 50 minutes to Low Tide), kan men met een boot de rivier op.

Is de vloed hoger dan het rivierniveau, dan komt een tegengestelde stroom in de ravijn op gang die het water tot een hoogte van 14 ½ feet boven zeeniveau laat stijgen. Daarna trekt zich de rivier langzaam terug en stroomt daarbij landinwaarts tot het niveau van de normale rivier bereikt wordt (high slack, add 2 hours 25 minutes to High Tide). Naar ca. 20 minuten rust begint de normale stroom, tot de ebbe het water onttrekt, en de draaikolken weer zichtbaar worden. Voorbeeld (10.08.08 Low 1:18am 1:41pm / High 7:30am 7:55pm)

 

 

6. St. John – Hopewell Cape

oca_HopewellCape

Funday Coastal Drive
Van St. John naar Moncton rijden we over de beroemde Funday Coastal Drivelangs de Bay of Fundy met zijn unieke eilandjes. Er zijn op deze route een aantal attracties zoals St.Martins sea coves, het Fundy Park en het natuurbijzondere Hopewell Cape.

Afhankelijk van de getijdenkan men bij de unieke rotsformaties van Hopewell Cape een prachtige wandeling op de zeebodem maken. Hier ziet u dan de Flower Pot Rocks, hoge, rode uitgesleten rotsen met bovenop toch nog bomen en struiken. De rotsen zijn gevormd door de krachtige Fundy golven. Langs een pad van een kilometer naar beneden kan men ze bewonderen; in feite op de rotsbodemvan de Atlantische Oceaan – bij eb dan uiteraard.

 

 

7. Hopewell Cape - Halifax

Het laatste wereld bijzondere is de magnetische heuvel bij Moncton, bijna aan de westkant van de provincie. Als je hier met de auto onderaan de heuvel in zijn vrij stil gaat staan wordt je vanzelf op dit stukje weg van zo’n 100 meter tegen de heuvel omhoog getrokken – bizarre magnetische krachten.
Vanuit Moncton kan men op de Acadian Costal drive in richting noorden verder rijden of in richting westen naar Fredericton en verder de river valley scenic drive volgen of oversteken naar het mooie schiereiland Nova Scotia.
Halifax ligt aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en draagt alle kenmerken van zowel een moderne als historische stad. De stad heeft een rijk maritiem verleden en u kunt dit ontdekken in de vele musea en langs het water, waar veel historische plekken zijn gerestaureerd.
Bezoek de Citadel (die sinds de 18de eeuw over de stad heeft gewaakt), de Public Gardens of maak een cruise door de haven aan boord van de Bluenose II. Bijzonder zijn de Schotse invloeden; de soldaten in kilts marcheren op straat op doedelzakmuziek. Verder zijn er veel eetcafés, bars en restaurants om de lokale keuken uit te proberen.

 

 

8. Halifax – Peggy’s Cove – Annapolis Royal- Kejimkujik Scenic Dr - Lunenburg

Halifax - Nova Scotia schiereiland
Op een uitstapje over de Lighthouseroute naar de beroemde vuurtoren bij Peggy’s Cove kan men ook walvissen en dolfijnen zien. Vanaf dit aardige vissersdorp, omringd door een kale granieten rotskust, leidt een pad naar de beroemde vuurtoren.Ook heeft men een schitterende uitzicht over St. Margaret’s Bay. Misschien de terugtocht over de schilderachtige weg langs de kust kiezen.
Noordkust van Nova Scotia
U rijdt langs de noordkust van Nova Scotia, waar de grootste getijdenverschillen (ca.16 m) ter wereld in de Bay of Fundy zijn te bewonderen. Onderweg naar dit schitterende gebied kunt u plaatsen van historisch belang bezoeken: ‘Annapolis Royal Area’, ‘Grand Pré National Historic Site’ en ‘Fort Edward National Historic Site’. U maakt kennis met de geschiedenis van het Schotse, Acadische en Inlandse erfgoed.
Een bezoek aan het stadje Bear River, met z’n vele kunstwinkeltjes aanbevelen. Ook het stadje Annapolis Royal met prachtige oude houten huizen is beslist een aanrader.
Bekijk de historische overblijfselen van de Frans-Engelse koloniale rivaliteit bij Annapolis Basin.
Daarna rijdt men dwars door het land over de schilderachtige weg die de groene Annapolis Valley met de rotsige zuidkust verbindt. U komt door een uitgestrekt bos- en merengebied. Verken de wildernis van Kejimkujik National Park langs de eeuwenoude Mi’kmaq kanoroute of volg de wandelroutes diep de bossen. De weg via Bridgewater volgen en een bezoek aan het vermaarde Fisheries Museum of the Atlantic in Lunenburg brengen.

 

 

9. Lunenburg – Yarmouth – Digby

Lunenburg is, de onbetwistbare parel van de Atlantische kust. Ook UNESCO erkende de authenticiteit van dit stadje en plaatste het in 1995 op hun wereld erfgoed lijst.  De stad werd in 1753 gesticht door de Britten, die er Duitsers en wat Zwitsers en Fransen uit het gebied Montbéliard heen brachten, “buitenlandse Protestanten” van wie de Britten verwachtten dat ze trouwe onderdanen en bewakers van de kust zouden zijn. 
Lunenburg wordt getypeerd door smalle straatjes, kleurrijke houten huizen langs de waterkant en typische architectuur.
Het “Fisheries Museum of the Atlantic”, is een prachtig museum dat de geschiedenis van de commerciële visserij in de Atlantische Oceaan weergeeft op een zeer duidelijke, overzichtelijke en leerrijke manier.  Boven het museum bevindt zich het uitstekende restaurant “Old Fish Factory”.
Opmerkelijk zijn ook de talrijke huizen die voorzien zijn van een soort dakkapel, die “Widow’s Walk” genoemd worden. Ze zijn de uitkijkpost voor de vrouwen van de vissers geweest. Lunenburg heeft tevens een rijk verleden wat betreft scheepsbouw. 
In 1921 werd hier de immens populaire vissersschoener Bluenose gebouwd.  Dit schip was jarenlang dé onbetwiste nummer één van de Noord-Atlantische vissersvloot en winnaar van vier internationale races.
Digby is een fotogenieke bedrijvige vissersplaats is de thuishaven van een van de grootste vloten ter wereld (45-65 booten) die op St. Jacobsschelpen (scallops) vist. Jaarlijks wordt in de eerste week van augustes de “Digby Scallop Days Events” gehouden. In Digby kunt u een voormalige vissersboot bezoeken die als museum is ingericht en u een duidelijk inzicht geeft in de diverse vismethoden die gehanteerd worden bij de kreeften- en Jacobsschelpenvisserij.
Digby is het populairste zomer- vakantieoord van Nova Scotia en heeft het grootste stadscentrum van de regio. Schitterend aan het Annapolis Basin gelegen, kijkt het uit over Digby Chanel, waar het water van het bassin in de Bay of Fundy stroomt.
Ziens 2004 wordt in Digby de onder bikers steeds meer waarderde “Digby Warft Rat Rally” in de eerste week van september gehouden. Op dit event kwamen in 2008 meer dan 50.000 bikers af.
Vanaf Digby gaan we aan boord van de ferry naar St. John, New Brunswick. Houdt uw fotocamera gereed tijdens deze 2u en 45 min. durende tocht; naast het mooie uitgestrekte water zullen we namelijk ook walvissen zien! Het veerboot Princess of Arcadia vertrekt van Jun. 22 - Sep.6 s‘ochtens om 9.00 uur en 16.45 en vanuit St.John naar Digby om 13.00 en 20.45. Voor een overtocht betaald men de prijs van ca. € 70 voor een bestuurder en zijn motor zonder een korting door een AAA member card.

oca_WarftRatRally

 

 

10. St.John–Fredericton-Rivere-du Loup

0ca_kingslanding

Als men per ferry uit Digby in Saint John , provincie New Brunswick, arriveert bestaat de mogelijkheid om de gezellige stad met veel oude pakhuizen en een bijzonder kleurrijke overdekte markt te verkennen. Het New Brunswick Museum is beslist een bezoek waard en zeker de natuur attracties ‘van de Reversing Falls’ .
Op de River Valley Scenic Drive rijdt men langs de oevers van de Saint John rivier naar Fredericton, de provinciale hoofdstad, waar u naast diverse kunstwinkeltjes ook interessante kunstgaleries kunt bezoeken.overzichtkaart
50 km aan het westen van Fredericton bij exit 358 is het museumdorp Kings Landing. Een prachtig dorp uit 1820/1840 – een dorp van loyalisten (trouw aan de koning van Engeland, zich verzettend tegen de Fransen); huizen en gebouwen stammend uit die tijd zijn uit de hele regio hier naar toegehaald en weer opgebouwd. Alle bewoners lopen in klederdracht en voeren ‘eigentijdse’ beroepen uit.

Kings Landing is een openluchtmuseum en mijn eerste reactie was: Bokrijk in Canada.  Het opzet is immers gelijkaardig.  Kings Landing is een openluchtmuseum, waarbij gekostumeerde personeelsleden in het zomerseizoen de geschiedenis tot leven brengen.  Het schetst het leven van alledag in een 19de-eeuws dorpje.  Alle gebouwen zijn authentiek, werden elders afgebroken en hier waarheidsgetrouw terug opgebouwd.  Na een voortreffelijke lunch in The King’s Head Inn konden we genieten van een korte rondleiding door een van de professionele gidsen in klederdracht.
De welvarende stad Rivière-du-Loup ligt op een kustplateau hoog boven de oevers van de St. Laurent rivier. De plaats biedt u tal van activiteiten in een gezonde zeelucht en in een ontspannen atmosfeer. Bekijk de prachtige gebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Vanaf het ‘Park of the Luminous Cross’ hebt u een weids uitzicht over de stad, de rivier en Les Pèlerins, vijf eilanden in de St. Laurent die vele variaties aan zee- en oevervogels herbergen.

oca_Rivière-du-Loup

 

 

11. Rivere-du-loup – Quebec

 

Quebec-stad ligt aan de St. Lawrence River. Besteed deze dag om de oudste en enige ommuurde stad in Canada te ontdekken. Het oude Québec (Unesco-Werelderfgoed) bestaat uit een boven- en een benedenstad.
Wandel over het Dufferin Terras voor een schitterend uitzicht over de machtige rivier. Bezoek Château Frontenac en de strategische gelegen citadel. Wandel door het havenkwartier “Le Vieux Port” met een modern amfitheater in het hart van een modern winkelcomplex en het om zijn architectuur bekroonde Musée de la Civilisation.
Wandel door de kronkelende straatjes met hun vele terrasjes en sierlijke gevels.
Tip: Maak een rondvaart over de bijna 800m brede St Laurent rivier. U heeft een schitterend uitzicht op de beroemde oriëntatiepunten van de stad en zijn omgeving: Château Frontenac, Cap Diamant, Île d’Orléans en de torenhoge Montmorency Falls, deze ligt twaalf kilometer ten oosten van Quebec. Breng een bezoek aan dit indrukwekkende natuurspektakel.Onderweg naar Montreal is in Trois Rivière het Museum of Quebec Folk Arts and Traditions interessant om te bekijken.

oca_QuebecCity

 

 

a_button8_1
a_button6

prijsinformatie

Oostkust VS & Canadian Maritimes met Canadese metropolen   

 23/22/21

 prijzen in € per persoon

Harley-Categorie

Personen

Verblijf  Motor

 

 

 

Harley-Davidson®

2

2-pk + 1 Harley*

2.375

 

 

1

1-pk + 1 Harley

4.735

 

 

2

2-pk + 2 Harley*

3.395

 

 

Verlaging eigen risicobijdrage diefstal van $ 2.000 naar $ 1.000
incl. plaatselijke belasting ;

€ 6 per dag

  • In de tabel aangegeven prijzen zijn inclusief alle belastingen. Als deze tussentijds verhoogd worden moeten wij deze aan U doorberekenen.
  • Wat wel of niet in de prijzen inbegrepen is dat vindt u in rijzentabel en onder de button <reisvoorwaarden>.
  • De prijzen voor motorhuur- en accommodatie zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid berekend.
    Indien de accommodaties zijn volgeboekt zal een gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.
  • In hotels gelden hogere prijzen tijdens feestdagen, speciale evenementen of bepalde weekdagen. Mocht uw verblijf in een dergelijke periode vallen, zal de prijs u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
  • Bij de prijsbepaling van de motorhuur is er rekening gehouden met de seizoenprijzen.
    Eventuele op korte termijn door de verhuurder voorgenomen prijsverhogingen of speciale kortingen zullen u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
  • Deze prijzen zijn exclusieve vlucht maar inclusieve hotel en motorhuur en verzekering van de motor
a_button8_1