Deep Canyon Trail

button8

reisinformatie

button7

prijsinformatie

button0

OostVs&CanadaMap

Wetenswaardig
over het
weer

Oostkust VS

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

1.

 

Aankomst Washington D.C.

 

 

 

2.

 

Washington – New York

225

4.2

 

3.

 

New York – Boston

215

4.0

 

4.

 

Boston – Bar Harbor

270

5.8

Incl. Acadia National Park

Subtotaal

635

13,1

 

Funday Costal Drive & Nova Scotia

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

5.

 

Bar Harbor – St.John

180

5.0

 

6.

 

St. John – Hopewell Cape

120

3.0

Fundy Costal Drive

7.

 

Hopewell Cape – Halifax

190

3.5

 

8.

 

Halifax – Peggy’s Cove – Annapolis Royal- Kejimkujik Scenic Dr - Lunenburg

255

6.51

Lighthouseroute, Digby ferry

9.

 

Lunenburg – Yarmouth - Digby

205

4.0

 

10.

 

St.J.–Fredericton-Rivere-d.L.

315

5.7

River Valley Scenic Drive

Subtotaal

1407

29,0

 

Oost Canada’s steden

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

11.

 

Rivere-du-loup – Quebec

130

2.3

 

12.

 

Quebec City – Montreal 

160

2.8

 

13.

 

Montreal – Ottawa

125

2.1

 

14.

 

Ottawa – Toronto

280

4.7

 

Subtotaal

785

13,1

 

Niagara ‘s & Pennsylvania

dag

datum

Dagelijkse route

Mijlen

rijtijd

opmerkingen

15.

 

Toronto – Niagara Falls – Seaway Trail - Rochester

100

3.0

 

16.

 

Rochester - Buffalo

105

3.0

 

17.

 

Buffalo – Amish - Allegheny – Kinzo Bridge - Saint Marys

190

5.6

 

18.

 

Saint Marys - Harrisburg

170

5.3

 

19.

 

Harrisburg - Hershey - Amish Countryside - Lancaster - Gettysburg

205

5.9

 

20.

 

Gettysburg - Washington

170

5.2

 

21.

 

Washington

100

3.0

 

22.

 

Washington terugreis

 

 

terugvlucht

Subtotaal

895

25,8

 

Totaal Oostkust VS & Canadian Maritimes
       met Canadese metropolen

3722

81,01

 

Reisinformatie

Oostkust VS & Canadian Maritimes met Canadese metropolen   23/22/21

In 21 dagen op de motor verkend men in vier etappes het oostelijke kustgebied van de VS, gedeeltes van het maritieme Canada en de vier grote steden van oost Canada.
De Oostkust van de VS: Er wordt vanuit Washington DC naar New York vertrokken via de Chesapeake Byway en de Brandywine Valley Scenic Byway. De Merritt Parkway gaat door één van de meest mooie landschappelijke routes en welvarende omgevingen van de VS. De State Route 169 scenic byway gaat door drie verschillende landschappen zoals bijvoorbeeld Connecticut met zijn vele architectonische verrassingen waaronder ook het bekende Woodstock. Vanuit Boston wordt de route langs de kustlijn van de staten Massachusets, Newhampshire en Maine met het schitterende 'Acadia National Park gevolgd.
Funday Costal Drive & Nova Scotia: In Oost Canada begint de culturele en historische ontdekkingstocht in de mooie provincie New Brunswick op de Schoodic Scenic Byway en de Fundy Coastal Drive langs het natuurwonder van de trechtervormige Funday Bay. De „Reversing Falls“ bij St.John , de rode rotsen van Hopewell Cape en de magnetische heuvel bij Moncton zijn verdere highlights op de weg naar Halifax op het schiereiland van Nova Scotia. Nadat de kuststreken van het zogenaamde Maritieme Canada en het binnenland van Nova Scotia verkend zijn wordt mbv de veerboot weer St.John bereikt. Langs de oevers van de Saint John rivier gaat het over de River Valley Scenic Drive via Fredericton naar Rivière-du-Loup aan de St. Laurent rivier.

Oost Canada’s steden: Daarna volgen de levendige Frans-Canadese stad Québec, het bruisende Montréal, Ottawa en Toronto.
Pennsylvania: Bij het indrukwekkende natuurwonder de Niagara watervallen eindigt het Canadese deel van de rondreis en begint op een stuk Great Lakes Seaway Trail de verkenning van de omgeving van de Grote Meren in de staten New York en Pennsylvania. De route raakt The Allegheny National Forest, het hart van Pennsylvania's olie en gas region waar de eerste olie ter wereld gewonnen is.
Na de aaneenschakeling van bergen en heuvels van de Pennsylvania wilds, de Alleghenies wordt Dutch country bereikt. Op deze historische weg kan het beroemde restant van de Kinzu Bridge, de hoofdstad Harrisburg, de chocolate stad Hershey en het Amish Centrum Lancaster bezocht worden. Door hun cultuurlandschap gaat een interessante rit over de talloze oude Coverd Bridges in de richting van York. Hier assembleren ca. 3000 arbeiders verschillende types Harley motoren.
Na een rondleiding volgt een bezichtiging van het grootste battlefield-bedevaartsoord van de VS. Op een rondrit in Gettysburg kunnen de plaatsen van de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog bezocht worden. Voor de bezienswaardigheden van Washington DC blijven nog enkele uren over.
Een ingekorte versie van 14 motordagen via Portland - Quebec City (zonder Nova Scotia) is op aanvraag mogelijk.

 

 

Dagelijkse route

 

12. Quebec City – Montreal 

OCA_montreal

Montréal wordt daarom ook soms het Parijs van het Noorden genoemd. De hele stad doet terug denken aan de door Frankrijk gedomineerde geschiedenis Slechts 20% is Engelstalig.
De rest van de dag kunt u deze unieke, bruisende Frans-Canadese stad gaan verkennen. Montréal, een levendige kosmopolitische stad, is het Frans-Canadese culturele centrum van Québec. Bezoek het Place-des Arts, de Grande Bibliothèque du Québec, de Opera van Montréal of de vele musea die de stad rijk is. Wandel door Vieux Montréal met zijn historische gebouwen en oude haven of ga naar de Jardin Botanique met zijn 26.000 plantensoorten in dertig tuinen en tien kassen. Neem de metro om u te verplaatsen en om de ‘ondergrondse stad’ te bezichtigen. Vanwege de harde winters zijn vele winkelstraten ondergronds aangelegd.

Lachine Canal gaat over 14,5 km van het centrum door Lake Saint-Louis naar Lachine. Dit kanaal is 1825 gebouwd om de Lachine Stromschnellen van de St. Lawrence River te kunnen omzeilen.
Parc de la Promenade Bellerive is 2,2 km lang en beroemd voor de panoramablik op de St. Lorenz Strom. Hier vinden vele dans-, concert- en theatervoorstellingen plaats. Bovendien is hier het vertrekpunt voor de boottochten naar Îles de Boucherville.
De Bonsecours Market is een mooie weekmarkt in Old Montreal in de 350. Rue Saint Paul Est. Ook het Pierre du Calvet Housei is een voorbeeld van een bezienswaardigheid uit de 18de eeuw met de franse architectuur.
Interessant is de Fur Trade National Historic Site die in het westen van Montreal langs Lake Saint-Louis gelegen is. Deze opbergplaats uit 1803 was eigendom van de Hudson's Bay Company. In de interactieve tentoonstelling wordt een uitstekend inzicht in de handel met diervachten gegeven.

In de Montreal Biodôme is het mooiste ecosysteem van Amerika nagebootst. Het Montreal Olympic Park ontstond voor de zomerolympiade in 1976. Zijn toren is de hoogste schuine toren ter wereld. Een aantal andere bezienswaardigheden zijn: Bank of Montréal, Old Customs House, Montréal City Hall, Fort Chambly National Historic Site, Fur Trade National Historic Site, Christ Church Cathedral, Molson Centre, Centre d'histoire de Montréal, Montréal Biodôme, Montreal Olympic Park en Orchestre symphonique de Montréal.
 

oca_montreal2

 

 

13. Montreal – Ottawa

oca_Ottawa_Rideau_Canal

U rijdt langs Lake Ontario. Bezoek Kingston en het gebied van de Duizend Eilanden. Misschien bezoekt u het openluchtmuseum Upper Canada Village. Hier woont en werkt men al sinds de tweede helft van de 19de eeuw.
Ottawa heeft als hoofdstad talrijke bezienswaardigheden en vele festiviteiten zoals bijvoorbeeld de Tulpenparade begin mei. Deze traditionele parade zou ten nagedachte van de geboorte van princes Margriet zijn.
Geliefde attracties zijn de Embassy Row, de Byward Market en Nepean Point van waar men een mooie blik over de rivier heeft.
Het neogotische Parlementsgebouw staat op een rots aan de zuidelijke oever en wordt ook het "Westminster in de Wildernis" genoemd. Het Rideau Canal dat in de Ottawa River uitmond wordt in de winter de langste ijsbaan ter wereld. Van de Peace Tower kan men op 92 m hoogte de stad en de omgeving bestuderen. Uiteraard zijn er talloze musea: National Arts Centre, National Gallery of Canada-, Canadian War Museum, Canadian Museum of Civilization, Ski museum

 

 

14. Ottawa – Toronto

Toronto is het New York van Canada, Deze stad aan Lake Ontario (een van de vijf Grote Meren) heeft een schitterend waterfront, prachtige Victoriaanse huizen, en talloze ethische wijken. Toronto wordt vaak bestempeld als de meest multiculturele stad ter wereld. Wie zin heeft in Griekse sfeer gaat naar Greektown ten oosten van Don Valley Parkway. Hier zou de op een na grootse populatie van exil Grieken leven.
Lake Ontario heeft een grandioos zicht over de stad en men heeft de 553 m hoge CN Tower met zijn glazen vloer in restaurant. Een wandeling over de drukke Yonge Street en een bezoek aan Eaton Centre behoort net zo als het avantgardistische gebouw van de City Hall in de Queen Street/Bay Street tot de attracties van de stad.
Schoen fetisjisten kunnen het Bata Shoe Museum,dat op een grote schoenbox lijkt, nauwelijks missen. 10.000 Exponate, die gedeeltelijks tot 4.500 jaar oud zijn kunnen bewonderd worden. Andere bezienswaardigheden zijn:
City Hall, Casa Loma, Toronto Islands, Royal Ontario Museum, Niagarafälle, Yonge Street, CN Tower, Rogers Centre, Eaton Centre, Hockey Hall of Fame, Greektown, Algonquin Park, Mc Michael Canadian Art Collection, Elora, R C Harris Waterworks, Bata Shoe Museum, Toronto Zoo, Fort York, Paramount Canadas Wonderland

15. Toronto – Niagara Falls –Rochester

Vlak bij Buffalo NY gaan we door de fruit- en wijnbergen naar het Victoriaanse plaatsje Niagara-on-the-Lake en dan verder over de Niagara Parkway naar de imposante Niagara watervallen. Lake Erie en Lake Ontario lopen in elkaar over in een van ’s werelds grootste en imposantste watervallen: de Niagara Falls.
Het verval is niet erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagara watervallen passeert maken ze tot een groot spektakel.

In het Niagara Gorge Discovery Center kan de historie van de Niagara Falls middels interactieve displays en een 180-degree multi-screen theater bestudeerd worden. In het Old Fort Niagara kunnen de bezoekers tijdens een self-guided tour 16 interessante plaatsen inclusieve diverse gebouwen, monumenten, vestigingen en de vuurtoren opzoeken. ..... overzichtkaart

 

 

16. Rochester - Buffalo

Great Lakes Seaway Trail door de staten New York en Pennsylvania volgt over 518 mijl de oevers van de Grote Meren: Meer Erie, de Rivier Niagara, Meer Ontario en de St. Lawrence Rivier. De gletsjers van de ijstijd sneden door dit landschap dat meren, drumlins, vlaktes, de 1000 Eilanden, Niagara watervallen, het noordelijke hardhoutbos, Eiland Presque, en de uitlopers van de Adirondack bergen omvat. De verschillende plaatsen langs de Seaway Trail is in het verleden door militaire conflicten, landbouwvindingrijkheid en recreatieve resources een gestalte geworden.
Er valt een wereld met maritieme en militaire historische plaatsen, musea, landbouwbedrijven, marinas en veel natuur te ontdekken. Verschillende musea langs de byway tonen het Amerikaanse leven:
National Toy Hall of Fame in het Strong Museum, the Pedaling History Bicycle Museum, the Niagara Aerospace Museum, Derby Hill Bird Observatory, Boldt and Singer castles en het Antique Boat Museum.
Achtentwintig historische vuurtorens, die in diverse architecturale stijlen gebouwd zijn kunnen langs de Seaway bywaybezocht worden. Vuurtoren Charlotte-Genesee (NY)

 

 

17. Buffalo – Amish - Allegheny – Kinzo Bridge - Saint Marys

Niagara Falls –Williamsport/Amish Country
Van de Falls gaat de route op de I-5 langs de Lake Erie en volgt dan de I-438 naar Bagdad en doorkruist op de 62 en 241 het gebied waar de Amish leven.

De zeer eenvoudige maar voor moderne westerlingen bizarre leefgewoonten van de Amish trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar Lancaster County in Pennsylvania, waar de grootste Amish gemeenschap woont. Zij hebben nederzettingen in zo'n 23 Amerikaanse staten en in Canada en ze omvat nu ongeveer 150.000 mensen. In oktober 2006 kwam de gemeenschap in het nieuws omdat in het dorpje Nickel Mines drie meisjes uit wraak zijn gedood en zeven meisjes gewond raakten. Rond om Cherry Creek woont in New York State de grootste van de 14 Old Order Amish vestigingen.
Overzichtskaart van
Cattaraugus County.

Ter hoogte van het Allegany state park komt men uiteindelijk Pennsylvania’s Great Lakes regio binnen. Het landschap in Pennsylvania vormt een aaneenschakeling van bergen en heuvels, afgezien van de kustvlakten in het noordwesten en zuidoosten. In het oostelijk deel is landbouw een belangrijke bedrijfstak, verder naar het westen nemen mijnbouw, bosbouw en industrie dat over. Veel van de stadjes lijken behoorlijk aangetast door het industrieel verval van na de jaren vijftig en door de leegloop van het platteland . Maar de natuur kan mooi zijn, vooral in bossen en parken als de Poconos Mountains of Allegheny National Forest.

Het Allegheny National Forest ligt in het hart van de olie- en gasregio van Pennsylvania op maar ongeveer 64km (40 mijl) van de plek waar ’s werelds eerste oliebron. De olieregio van Pennsylvania heeft een rijke historie. In 1859 is kolonel Edwin Drake hier de eerste commerciële oliebron gestart. Oliemiljonairs bouwde prachtige huizen. Het gebied tussen Franklin en Titusville staat vol met huizen die gebouwd zijn tussen 1860 en 1890, in 20 verschillende stijlen van architectuur.
Die wordt op route 6 doorkruist diens deel in Pennsylvania’s ook bekend staat als Grand Army of the Republic Highway.

Ter hoogte van Kane bestaat de mogelijkheid om aan het Kinzua Viaduct een bezoek te brengen. Het Kinzua Railroad Viaduct is oorspronkelijk gebouwd in 1882 om steenkool te vervoeren over de Kinzu River Valley. Nadat de brug in 1900 herbouwd is, is hij hoger dan 300 feet en 2053 feet lang. Het is jaren de langste viaduct geweest en het heeft een tijdje op de lijst van de acht wonderen van de wereld gestaan. Maar op 21 juli 2003 heeft een krachtige tornado 11 van de 20 historische torens vernietigd.
Overzichtkaart

oca_OilCityB&Bhouse

 

 

18. Saint Marys - Harrisburg

Pennsylvania is de staat met de meeste overdekte bruggen van de Verenigde Staten, de meeste hiervan zijn te zien in Washington, Chester en Lancaster Countries. Lancaster Country heeft de meeste overdekte bruggen van Pennsylvania, namelijk 29. De bruggen zijn overdekt omdat ze van hout gemaakt werden en daarom tegen het weer beschermt moesten worden. Daardoor zouden de bruggen langer bruikbaar blijven.
Op de weg naar Harrisburg zijn er twee bezienswaardige bruggen. De Dellville Covered Bridge is located in Wheatfield Township en overbrugged de Sherman's Creek (Twp. Rt. 456, Pine Hill Road, zuidelijk van Dellville in Wheatfield Twp).

Met Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania, en Hershey, de chocolade hoofdstad van de wereld, is het Dutch Country Roads gebied zo beroemd als geen ander.
Amish boeren zwoegen naast wereldberoemde bezienswaardigheden zoals mensen gaan winkelen in de wereldberoemde designer outlet fabrieken.
Verfijnde culturele attracties concurreren met landbouwers marktjes en antiekwinkeltjes voor aandacht. Over smale landwegen kan men Dutch Country verkennen en de talloze overdekede bruggen bezoeken.
Van spoorwegen tot koolmijntours, van Amerika’s oudste brouwerijen tot kunstgalerijen, en van slagvelden tot live theater heeft dit gebied meer dan genoeg activiteiten te bieden om de reiziger bezig te houden.
Al meer dan 50 jaar wordt in Hershey/ Pennsylvania een auto- en onderdelenmarkt georganiseerd. Meer dan 10000 aanbieders bieden auto’s, motors, fietsen en reserveonderdelen aan.

Het plaatsje Hershey staat helemaal in het teken van de chocoladefabriek, die Milton Hershey hier in 1894 opende. Nu is Hershey de grootste chocolade producent ter wereld en het stadje is dus ook een grote toeristische trekpleister.
Je kunt bijvoorbeeld Chocolate World bezoeken, waar je gratis een informatief ritje kunt maken, waarbij verteld wordt hoe de chocolade gemaakt wordt en je ziet welke machines daarbij gebruikt worden. Heel informatief in amper een uurtje!

oca_hershey_factory

 

 

19. Harrisburg – Lancaster – York

De Amerikanen zijn er gek op: de woongemeenschappen en de oude leefgewoontes van de Amish. In Lancaster County, het zogenaamde Pennsylvaniaanse Dutch Country, leven de diep religieuze inwoners volgens de traditie zonder elektriciteit of moderne techniek in een schitterend landschap van rollende heuvels, uitgestrekte graanvelden en in simpele houten huizen. De naam is overigens minder Nederlands dan verwacht; deze werd afgeleid van het woord ‘Deutsch'.
De stad Lancaster is opgericht in 1730 en is nu een van de grootste historische gebieden van het land. De stad is de achtste grootste stad van Pennsylvania. Er zijn verschillende kunst galeries, studio’s, musea en kunststudie faciliteiten. Er zijn ook de oudste boerenmarkt, verschillende boetiekjes en fijne proef winkels te vinden samen met een aantal van de beste restaurants, nachtclubs en gezellige cafés van het gebied.
Langcaster County´s unieke cultuurbezit en rijke historie is verdeeld in een verscheidenheid van attracties, van boerderijen en musea tot restaurants, wandelroutes, theaters en meer. Op diverse toeristische routes kan langs een aantal Covered Bridges in Lancaster Conunty in richting York gerdenden worden.

 

 

20. York - Gettysburg - Washington

Oca_York_Harley

York is een industriestad. Voor de bezoekers zijn de Harley-Davidson-werke, die ook bezocht kunnen worden. Het York County Heritage Trust heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden en musea. In 1777 werd York voor een jaar de hoofdstad van de Verenigde Staten.
Sinds de fabriek Harley-Davidson Vehicle Operations in York in 1973 is opgericht, is het gegroeid tot de fabriek met de grootste Harley-Davidson productie. Het neemt een gebied in van een oppervlakte groter dan 230 acres en heeft 1,5 miljoen feet overdekt. Ruim 3200 werknemer monteren Touring en softail modellen, maar ook limited edities. Ze vervaardigen de motors op verschillende gebieden- van het polijsten en het verchromen tot het vormen, aanlassen en verven van de motor. Ze produceren er ook een grote hoeveelheid vervangingsonderdelen voor verschillende modellen.
Bij het Vaughn L. Beals Tour Center, zul je de details van de fabriek zijn historie ontdekken. De hele vervaardiging en het hele installatieproces en de hoogtepunten van de Custom Vehcile Operations worden getoond. Daarnaast krijgen de bezoekers de kans om op een motor de zitten die op dat moment in productie is en ze kunnen de gif shop voor souvenirs. Er is daarbij ook nog een Kids’Rally, een speciaal ontworpen gebied voor kinderen onder 12 jaar.
De reis begint bij een introductie film en gaat verder over de vloer van de fabriek waar je achter de schermen mag kijken naar de mensen, de processe en de producten van York Vehicle Operations. Je krijgt een rondleiding door verschillende gebieden, bekijkt hoe onderdelen gevormd, gepolijst en in elkaar gezet worden en je ziet vers geverfde onderdelen. Op het laatste worden de motors dan nog getest, verpakt en verzonden. De voorbije jaren hebben duizenden Harley-Davidson fans de reis naar York gemaakt om te zien hoe een motor gemaakt wordt.

In het zuiden van Pennsylvania vond in 1863 een van de meest bloederige veldslagen uit de Burgeroorlog plaats, bij het slaperige plaatsje Gettysburg. Tegenwoordig bevindt zich hier het grootste battlefield-bedevaartsoord van Amerika, met meer dan 1.000 kanonnen en gedenkplaatsen. Tijdens de zomer worden er ensceneringen georganiseerd die een prima idee geven van hoe deze strijd werd uitgevochten.
De `Slag bij Gettysburg` (1, 2 en 3 juli 1863) was de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog en één van de grootste van het westelijk halfrond. In de ochtend van 1 juli 1863 hadden tienduizenden mannen zich rondom het dorp samengetrokken. Dag één twaalfeneenhalfduizend doden, dag twee achttienduizend en dag drie dertienduizend doden.’ Zo luidt de opsomming in de brochure.
Deze historische slag, met meer dan 50.000 gesneuvelden, wordt levend gehouden in het Gettysburg National Military Park. Gettysburg ligt in het zuiden van de staat en voor een stuk historie is het bezoeken van deze plek een must. Het landschap ziet er nog net zo uit als in de tijd van de veldslag, 1863. Oude hekwerken en percelen zijn precies zo gelaten zoals ze in de negentiende eeuw eruit zagen.
De self-guided auto tour kan gevolgd worden door een park brochure te gebruiken die je direct door het park zal leiden. Er zijn een aantal pauzes bij hoogtepunten van het slagveld waar bezoekers kunnen stoppen om de monumenten goed te kunnen bekijken.
Tour bordjes leiden je door het park en laten je de belangrijkste punten van de drie daagse oorlog zien. Deze 19,5 mijl
Na het bezoek aan Gettysburg gaat de reis vervolgens verder door de staat Virginia naar Fredericksburg en verder naar Whasington DC.

 

 

21. Washington

Oca_mall-washington-dc

Philadelphia, de hoofdstad gedurende de onafhankelijkheidsstrijd, had de grootste kans. De stad werd natuurlijk “Washington” genoemd, naar de President, en werd aangelegd in een federaal District (District of Columbia). De Constitutie noemt een stuk land van 10 vierkante mijl, wat onder directe controle van het Congres geplaatst werd. George Washington koos de precieze ligging, een paar mijl verderop langs de rivier van waar zijn thuis Mount Vernon gelegen was. De Fransman Pierre L’Enfant werd gekozen om de nieuwe stad te ontwerpen. Hij gebruikte een Barokmethode (kaart) om de straten te leggen. Washington haalde het bijna niet als stad, toen het tijdens de oorlog van 1812 door de Britten werd afgebrand. Hoewel het eigenlijke District of Columbia niet in grootte groeit, is de Metropool Baltimore-Washington inmiddels tot een gebied van bijna 7,5 miljoen inwoners uitgegroeid, nummer 29 op de wereldranglijst van meest bevolkte stedelijke gebieden.
Washington is vooral bekend om zijn “Mall”, een wijds autovrij gebied van 2 mijl lang, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial.
Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen in Washington. Zoals de bekendste regeringsgebouwen, het Witte Huis en de Capital.
Vanuit het Monument is er een prachtig uitzicht over de stad in alle windrichtingen. Rond de Mall liggen een groot aantal Memorials (monumenten), om presidenten en oorlogen te herdenken.
Aan de uiterste westkant van de Mall ligt het Lincoln Memorial dat op een Griekse tempel lijkt. Aan de voet van het Lincoln Memorial zijn de indrukwekkende Vietnam en Korea Memorials, In het Jefferson Memorial, aan het Tidal Basin.Van het Ford’s theater waar Lincoln vermoord werd, tot het Pentagon en het prachtig witte gebouw van het Supreme Court.
De Library of Congress is niet alleen de grootste bibliotheek ter wereld, maar ook heel mooi om van binnen te zien. Het Arlington National Cemetery, met de graven van o.a. John F. Kennedy en Robert F. Kennedy en het graf van de onbekende soldaat, en Mount Vernon, het landgoed van George Washington. Washington heeft een van de mooiste treinstations ter wereld, Union Station, met veel winkels en restaurants,
Het National Air and Space Museum is het meest bezochte museum ter wereld. Ook is er een planetarium en een IMAX theater. Naast het Natural History museum ligt het immense National Museum of American History. Hier is van alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Het United States Holocaust Memorial Museum verdient een aparte vermelding.
De stad heeft een paar centra die de moeite waard zijn om uit te gaan, te winkelen of gewoon rond te kijken, de bekenste hiervan zijn Dupont Circle, Georgetown en Adams Morgan.

oca_UnionTrainStation

 

 

22. Washington

 

De motor moet worden ingeleverd en daarna wordt er naar het vliegveld vertrokken.

 

 

 

a_button8_1