route66_BTBlogo

button8

reisinformatie

button7

prijsinformatie

button0

route66_WestOost

Route 66 Let’s Go East

19/17/16

dag

datum

Dagelijkse route

km

Standaard hotel

 

1.

 

Aankomst in Los Angeles

 

 

 

2.

 

Los Angeles verkennen

 

Op eigen wens met of zonder motor of huurauto

 

3.

 

Santa Monica/LA - Las Vegas

432

Best Western Gateway Hotel

***

4.

 

Las Vegas beleven

 

Best Western Mardi Gras

**

5.

 

Las Vegas - Grand Canyon NP

400

Best Western Mardi Gras

**

6.

 

Grand Canyon NP –Flagstaff– Holbrook

288

Canyon Plaza Quality Inn

***

7.

 

Petrified Forest - Albuquerque

72

Best Western Adobe Inn

**

8.

 

Albuquerque beleven

 

Best Western Rio Grande

***

9.

 

Albuquerque - Tucumcari

280

Best Western Rio Grande

***

10.

 

Tucumcari - Amarillo

180

Comfort Inn

**

11.

 

Amarillo - Oklahoma City

212

Americas Best Value Inn

***

12.

 

Oklahoma City - Tulsa

171

Howard Jonhson

**

13.

 

Tulsa - Springfield/Missouri

300

Howard Jonhson

**

14.

 

Springfield/ Missouri - St. Louis

344

Carion Hotel

***

15.

 

St. Louis - Springfield/Illinois

157

Red Roof Inn Westport

**

16.

 

Springfield/Illinois - Chicago

325

Travelodge

**

17.

 

Chicago beleven

 

Chicago Essex Inn

**

18

 

Vlucht

 

Chicago Essex Inn

***

Top

Reisinformatie

Route 66 van West naar Oost

route beschrijving zie rout66 oost naar west alleen omgedraaid lezen.

– Aanpassing van het program mogelijk –

Routte 66 Go West    (west > oost omgedraaid lezen)

1. dag Chicago
Aankomst en bijkomen in het hotel

2. dag: Chicago erleben
De huurstation is van 10.00–17.000 uur geopend. Na het ontbijt kan men meteen de Harley’s ophalen bij het verhuurstation. Naar een briefing met de nodige zekerheidstip (helmet law) kan de gewenning aan de motor beginnen. Ook is er nog tijd om van Chicago te genieten.

3. dag: Chicago – Springfield/Illinois 325 km
 Op de interstate highway komt men bij Koliet op de route 66. In Spingfield/Illinois wordt de eerste overnachting gehouden. Dit is de plaats war de president van de Amerikaanse burgeroorlog Abraham Lincoln heeft jaren geleefd.

4. dag: Springfield/Illinois – St. Louis 157 km
Naar een korte ritkun je de pionierstad St. Louis met zijn Gatway Arch van 192m hoogte bezoeken. Dit symbool voor The Gatway to the west heeft twee keer de hoogte van de beroemde Liberty Statue in New York.

5. dag: St. Louis – Springfield/ Missouri 344 km
Zowel op de Interstate als ook op de originele route 66 rijd men door heuvelachtig landschap en een prachtige natuur naar de Meramec Caverns

6. dag: Springfield/Missouri – Tulsa 300 km
Naar het verlaten van Springfield wordt een bezoek aan het kleine stadje Carthage, aanbevolen om het leuke Courthouse te bezoeken. Daarna wordt de grens naar Oklahoma gepaseerd en Tulsa bereikt.

7. Tag: Tulsa – Oklahoma City 171 km
Oklahoma staat ook bekend als de Dust Bowl die vaak door Thunderstorm geteisterd wordt! Op de rode aarde van Okalahoma leven nog de meeste indianen in reservaten.

8. Tag: Oklahoma City – Amarillo 412 km
Op weg van Oklahoma city naar Aarillo passeerd men bij Salpulpa een van de prachtige oude boogbruggen van de Route 66. Een bezoek aan het route 66 museum in Clinton (168 mijlen/ 3uur) geeft een mooie overzicht van iedere decade van de main street of Amerika.
Verder wordt het cruisen op een blijkbaar eindeloze weg door New Mexico richting west langs de legendarische Cadillac ranch. Tien Cadillacs zijn hier verticaal in gegraven en blijkbaar met een grote hamer bewerkt om aan de golden tijdperk van de route 66 te symboliseren. “If I had a hammer...!”
Amarillo staat bekend om haar ‘Livestock Auction’, de belangrijkste veemarkten van Texas.

9. Tag: Amarillo – Tucumcari 180 km
Vanaf Amerillo gaat het eindelijk op de legendarise „mother-road“ verder naar Adrian waar in het Midway Cafe een pauze houden.
Deze stad is het geo-matematische centrum van de route tussen Chicago en Los Angeles. Hetgeen betekend zoveel als de equator in deze vriendelijke plaats over te steken.

10. dag: Tucumcari – Albuquerque 280 km
Vandaag gaat naar Albuquerque gelegen aan de voet van de Sandia Mountains in het daal van de Rio Grande.
Er kan op de Sandia Peak Aerial Tramway naar de Sandia Peak – de huisberg van de stad – gereden worden. In het High Finance Restaurant kan men bv. tijdens een diner de heerlijke uitzicht genieten.

Prijsinformatie

 

11. dag: Albuquerque beleven
Een ander uitstapje via een werkelijk adembenemende bergrit is een bezoek aan Santa Fe. Het oude gedeelte van dit ambachtelijke stadje is echt bezienswaardig.
Op de terugweg is nog een bezoek aan het hotel LA Posada een aanrader. Dit hotel is 1939 van Conrad Hilton gebouwd een zorgzaam gerestaureerd.

12. dag: Albuquerque–Petrified Forest–Holbrook 372 km
De verdere route 66 wordt van de fans als de moiste miles in New Mexico omschreven en gaat langs Mesas, Piramidepopulieren over een zacht slingernde weg naar Laguna pueblo met zijn beroemde missiekerk uit het Spaanse tijdperk.
Verder gaat het via Gallup naar de Petrified Forest Nationalpark, waar oeroude boomstammen in jaar miljoen tot steen zijn transformeert.

13. dag: Holbrook – Flagstaff –Grand Canyon NP 288 km
Door een bezoek aan de Painted Desert kun je oude flair van de route 66 gebleven. A fhankelijk van de invalshoek van de zon wordt een grandioos schouwspel van rood, oranje en purper kleuren en garandeert.Naar het stadje Winslow is een bezoek aan de Meteor Crater een must. Het gebied met zijn 170m diepen krater van 1,2 km doorsnee wordt van de NASA als trainingskamp voor astronauten gebruikt. Hierover en over het Apollo-programma informeert een tentoonstelling.
In de late namiddag wordt Flagstaff bereikt dat tussen de beide indianen reservaten van de Navjo en Hopi liegt en taalrijke toeristische attracties te bieden heeft. Daarna gaat het verder naar Grand Canyon Village.

14. dag: Grand Canyon NP – Las Vegas 400 km
Vandaag kan men met een helicopter vlucht de Grand Canyon van boven verkennen. Misschien is er nog tijd het Imax theater te bezoeken en een indrukwekkende film te zien.
Daarna gaat het via Williams naar Seligman waar de lange bocht van de oude route 66 richting de grens van Californie begint. In Seligman kun je in het visitor center een bezoek brengen aan de stichter van de historic route 66 association. 
Voor wie weer eens zijn babyface wil voelen bestaat de mogelijkheid van een bezoek aan de wereld beroemde barbershop van Angel Delgadillo.
Een “verplichte” stop zou zeker bij de werelds een na grootste stuwdam zijn. De indrukwekkende Hooverdam met zijn 221m hogte en lengte van 373m levert energie aan de staten California, Arizona en Nevada. Tegen de avond duik je dan lichterzee van het gokparadijs Las Vegas in.

15. dag: Las Vegas verkennen
Las Vegas en zijn omgeving heeft taaloze bezienswaardigheden die ook met de motor bezocht kunnen worden.

16. dag: Las Vegas – Santa Monica/Los Angeles 432 km
Meer of min uitgeslapen zetten wordt het laatste deel van de route 66 bereden. Via de beroemde Las Vegas Boulevard begint een woestijn tocht in richting Barstow. Voor Needels komt men weer op de route 66 en daarmee op het mooiste gedeelte van de hele tocht. Langs rustplaatsen zoals Sahara Oase en in het plaatsje Amboy in Roy´s Cafe kun je rusten en ook nog een oude zilvermijn in de Gohost town Calico bezeken. Na een mooie rit door de Mojave woestijn wordt in LA de dag en de mooie reis op de Santa Monica Boulevard besloten.

17. dag: Los Angeles verkennen

18. dag: Ende der Rundreise
Voordat de Harley op de laatste dag wordt ingeleverd kan men nog LA of Hollywood of de mooie stranden bezoeken

 Route 66 Let’s Go East

 

19 / 17 / 16


 

Harley-Categorie

Personen

Verblijf  Motor

prijzen in € per persoon

 

H.D. Elektra Glide
of andere type

2

2-pk + 1 Harley*

1.886

 

1

1-pk + 1 Harley

3.756

 

2

2-pk + 2 Harley*

3.026

 

Verlaging eigen risicobijdrage diefstal van $ 2.000 naar $ 1.000
incl. plaatselijke belasting ;

€ 6 per dag

 

  • In de tabel aangegeven prijzen zijn inclusief alle belastingen. Als deze tussentijds verhoogd worden moeten wij deze aan U doorberekenen.
  • Wat wel of niet verder in de prijzen inbegrepen is dat vindt u onder de button <reisvoorwaarden>.
  • De prijzen voor motorhuur- en accommodatie zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid berekend. Indien de accommodaties zijn volgeboekt zal een gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.
  • In hotels gelden hogere prijzen tijdens feestdagen en speciale evenementen. Mocht uw verblijf in een dergelijke periode vallen, zal de prijs u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
  • Bij de prijsbepaling van de motorhuur is er rekening gehouden met de seizoenprijzen. Eventuele op korte termijn door de verhuurder voorgenomen prijsverhogingen of speciale kortingen zullen u bij bevestiging van de boeking worden meegedeeld.
  • Deze prijzen zijn exclusieve vlucht maar inclusieve hotel en motorhuur, oneway tax en verzekeringen

Top